"Helt okej att kyssa en tjej"

Charlize Theron om de lesbiska scenerna

1 av 3 | Foto: AP
SKÖNHET BLIR ODJUR Charlize Theron ändrade hela sitt utseende för rollen i "Monster".
FILM

BERLIN

"Monster" är Charlize Therons största utmaning någonsin.

Inte minst för de lesbiska sexscenerna.

- Det var lite pinsamt i början, säger hon.

En Golden globe och en Oscar. De tunga utmärkelserna har haglat över Charlize Theron efter hennes prestation som massmördaren Aileen Wuorno i "Monster". En roll hon gick upp 15 kilo och ändrade hela sitt utseende för.

Men den fysiska förvandlingen var inte tuffast.

- Nej, det gick oväntat lätt. Och jag brydde mig inte om hur jag såg ut. Det viktiga är att vara sann mot karaktären, som skådis kan man inte vara fåfäng, säger Charlize Theron när Aftonbladet träffar henne i Berlin.

Bra på att kyssas

Tuffare var det att göra sexscenerna mot Christina Ricci som spelar Aileens flickvän Shelby i filmen.

- Första tagningarna var vi rätt blyga. Det var första gången jag kysste en tjej. Men nervositeten släppte efter ett tag och Christina var riktigt bra på att kyssas, säger Charlize Theron och skrattar.

- Egentligen är sexscener ingen stor grej för mig men de måste kännas befogade och det gör de här.

"Monster" bygger på den sanna historien om Aileen Wuorno. En tjej som växte upp under fruktansvärda förhållanden i Michigan, USA. Hennes morfar våldtog henne under uppväxten, vid 13 födde hon barn och som 15-åring var hon redan prostituerad. Då hon träffar en lesbisk kvinna efter år av prostitution tar hon hämnd på sitt förflutna genom att mörda sina klienter.

Hann avrättas

Tillsammans med regissören Patty Jenkins gjorde hon en noggrann research innan filminspelningen startade. Bland annat läste de alla Aileens brev från fängelset. Teamet hade också planer på att hälsa på Aileen men dödsstraffet kom i vägen. Den 9 oktober 2002 avrättades Aileen Wuorno på ett fängelse i Florida.

- Jag är helt emot dödsstraff. Det sänder ut helt fel signaler. Vi ska straffa de människor som mördar men gör precis samma sak mot dem, det är omoraliskt, säger Charlize Theron.

Karin Lindstedt