"Det var skönt att bara göra en röst"

Will Smith och Angelina Jolie syns inte i filmen "Shark tale"

1 av 2 | Foto: STEVE FINN
EN TRIO MED FLYT Efter framgångarna för "Hitta Nemo", "Monsters Inc" och "Shrek" är det nu dags för Will Smith, Angelina Jolie och Jack Black att låna ut sina röster till en animerad film. Rullen i fråga heter "Shark tale" och ska få biopubliken att skratta i jul.
FILM

CANNES

Solen bränner het på franska Rivieran. Då visar Will Smith och Angelina Jolie upp smakprov ur sin film "Shark tale" som vi ska skratta åt i jul. Liknar en korsning mellan "Hitta Nemo" och "Shrek".

- Min son och jag har sett "Shrek" minst 60 gånger, säger Angelina Jolie.

Framgångarna för den nya generationen animerade filmer har gjort att de största stjärnorna gärna vill vara med.

- Det var befriande att spela in bara en röst, säger Will Smith. Man får göra och säga vad man vill, historien arbetas fram på vägen även om det finns ett manus som grund.

Angelina Jolie säger att hon inte är lika bra på att improvisera, men att det var kul att leka. Hennes rollfigur i "Shark tale" är en farlig förförerska som raggar upp Will Smiths lilla fisk när hon tror han är rik.

"Började äta sushi"

- Egentligen tycker jag att jag inte alls är som fisken Lola, säger Angelina Jolie. Men när jag såg hur de filmade mig samtidigt som jag gjorde rösten kände jag igen en del gester.

- När jag såg Angelina Jolie som fisk började jag äta sushi, säger Will Smith.

I Cannes tävlar "Shrek 2" som får svensk premiär i september. Eddie Murphy, Cameron Diaz och Mike Meyers fick 80 miljoner kronor var för att upprepa rösterna. För första gången är en uppföljare med i tävlingen, första "Shrek" visades i Cannes 2001.

- Det är skönt att slippa sminka sig, att göra en röst är bara kul, säger Cameron Diaz.

"Han har mina miner"

Eddie Murphy sa att han blev skrämd när han såg gemensamma drag med filmens åsna.

- Animatörerna har gett honom mina miner.

Nya röster är Antonio Banderas, Julie Andrews, John Cleese, Rupert Everett och Jennifer Saunders som elak god fe. Det planeras ytterligare två "Shrek"-filmer.

Jens Peterson

ARTIKELN HANDLAR OM