Meg bjuder på en riktig show

FILM

Against the ropes

Amerikanskt drama av Charles S Dutton med bland andra Meg Ryan, Omar Epps, Tony Shalhoub och Charles S Dutton.

Drottningen av romantiska komedier har kaxat till sig. Det senaste året har vi sett Meg Ryan i det erotiska dramat "In the cut" och nu dyker hon upp som tuff boxningsmanager i "Against the ropes".

Filmen bygger på den sanna historien om Jackie Kallen som ger sig in i den grabbiga boxningsvärlden. Av en slump stöter hon ihop med småligisten Luther Shaw ( Omar Epps), inser att han är en potentiell boxningsstjärna och bestämmer sig för att träna honom. Så tar en makalös framgångshistoria sin början innan succén stiger Jackie Kallen åt huvudet.

Meg Ryan i "Against the ropes" är den amerikanska drömmen personifierad. Det är Davids kamp mot Goliat, den lilla människan som startar från botten och tack vare en järnvilja och tro på sig själv lyckas klättra högst upp på karriärstegen.

Filmen bjuder på rätt platta karaktärer och emellanåt en lite halvsaggig dialog. Men det finns krut och jävlaranamma i berättelsen som gör den underhållande. Dessutom bjuder Meg Ryan på ett udda kvinnoporträtt - Jackie är varken gullig eller särskilt sympatisk - och det är jäkligt uppfriskande. Ofta spelar också män huvudrollen i denna typ av filmer. Att en kvinna får svassa in på höga klackar och slå näven i bordet är riktigt, riktigt kul. Lås in den präktiga Meg Ryan i garderoben och låt henne fortsätta i den här stilen. Heja Meg!

Karin Lindstedt

ARTIKELN HANDLAR OM