Sorry, Harry

Nya filmen är seg och saknar magi

1 av 2 | Foto: MURRAY CLOSE
Emma Watson som Hermione, Daniel Radcliffe som Harry och Rupert Grint som Ron svävar i fara. Men filmen lever inte upp till de skyhöga förväntningarna.
FILM

Förväntningarna är skyhöga. Men nej, sorry allihopa, "Harry Potter och fången från Azkaban" är inte samma magiska upplevelse som de två tidigare filmerna. Tempot är segare, berättelsen mer osammanhängande och det riktiga spänningen uteblir. Olika episoder travas på varandra utan att riktigt hänga ihop.

I den tredje filmen, där Harry Potter svävar i fara efter att Sirius Black rymt från fängelset Azkaban, står Alfonso Cuarón ("Din mamma också!") för regin istället för Chris Columbus.

Mörkt och läskigt

Precis som den tidigare regissören är Cuarón trogen JK Rowlings bok. Men han har valt att göra en mörkare film utan den färgsprakande berättarlust som fanns tidigare. Det är också läskigare nu, varning för mardrömmar utfärdas!

Otäcka djur och skrämmande dementorer kan få vem som helst att sätta popcornen i halsen. Det dystra fotot gör också sitt till för att skapa en kuslig stämning. Det är snyggt men tråkigare än förut.

Fast trots alla invändningar är "Harry Potter och fången från Azkaban" ändå ett imponerande filmbygge.

Coola effekter

Specialeffekterna och actionscenerna är coola och det finns en hel del minnesvärda roller . Framför allt Emma Thompson borde fått mer utrymme.

Den vanlige biobesökaren lär inte blir eld och lågor men de stora Hary Potter-fansen får säkert ändå sitt behov av magi uppfyllt.

Harry Potter och fången från Azkaban

Karin Lindstedt

ARTIKELN HANDLAR OM