Cruise: Jag vill gifta mig igen

Hollywoods hetaste singel letar efter fru

Foto: GETTY IMAGES
DE GRÅ HÅREN ÄR BORTA Tom Cruise är åter sitt vanliga filmstjärne-jag efter inspelningen av "Collateral" där han tvingades vara gråhårig. Nu är han på jakt efter sin blivande fru.
FILM

VENEDIG

Äktenskapen med Mimi Rogers och Nicole Kidman havererade - liksom förhållandet med Penélope Cruz.

Men Hollywoods hetaste singel har inte tappat tron på kärleken.

- Jag planerar att gifta mig igen, säger Tom Cruise.

Avslappnad och med ett stort leende dyker Tom Cruise upp på Venedigs filmfestival. Han är sitt gamla vanliga filmstjärne-jag igen. Det mörka håret är välklippt, musklerna trimmade och klädseln sportigt elegant.

Av kontraktsmördaren Vincent i hans nya film "Collateral" syns inte ett spår. För rollen färgade Tom Cruise håret grått, skaffade stor kostym och skäggväxt. Den beryktade fåfängan fick han lägga på hyllan.

Fåfängan fick vänta

- Jag ville att varje detalj skulle andas hans personlighet. Han har mord som jobb och känner inget ansvar för det han gör. Det här var en karaktär som intresserade mig och då spelar det ingen roll hur jag ser ut på filmduken.

Det var inte bara fåfängan som fick skuffas undan. I "Collateral" går Tom Cruise ifrån hjälterollen och spelar en av de onda snubbarna.

- Jag vet inte om jag dras till mörkare roller nu. Det är alltid karaktären som intresserar mig, vem han är, var han kommer ifrån och varför han gör det han gör, jag tänker inte på om rollen är ond eller god.

Det märks att han mår bra. Såren efter separationen från Penélope Cruz verkar ha läkt och med en karriär som går som på räls ser framtiden bara ljusare ut.

Nu väntar arbetet med "Mission impossible 3" och eventuellt också en komedi med Steven Spielberg. Dessutom spelar Tom Cruise stridspilot under andra världskriget i "Collateral"-regissören Michael Manns nästa film "The few".

Planerar bröllop

Ett annat projekt är att gifta sig. Stjärnan måste klassas som en av de hetaste singlarna i Hollywood just nu och i en intervju i "Rolling Stone" nyligen bekräftar Tom Cruise att han längtar efter ett nytt förhållande.

- Jag ska träffa en kvinna. Jag planerar verkligen att gifta mig igen. Jag tycker om att vara i ett förhållande och jag vill hitta en kvinna som delar det med mig.

Karin Lindstedt

ARTIKELN HANDLAR OM