"Jag lever lyxliv i ett par dagar"

...men det var Tora, 9, som lockade Körberg till Venedig

Foto: LEIF-ERIK NYGÅRDS
SLIPPER DEN RANDIGA TRÖJAN Istället ska Tommy Körberg ikläda sig en 1700-talskostym för rollen som trubadur i Lasse Hallströms film "Casanova". I morgon spelas scenen in live i en av Venedigs gondoler.
FILM

VENEDIG

Tommy Körberg tar plats i gondolen.

Men för rollen som trubadur i storfilmen "Casanova" väntar inga skyhöga gager.

- Nej, men jag lever lyxliv några dagar. Dessutom är jag här för att träffa min guddotter.

Guddottern heter Tora, Lasse Hallströms och Lena Olins 9-åriga dotter. Det är faktiskt hennes förtjänst att Tommy Körberg i morgon kommer att stämma upp en napolitansk kärleksvisa så det ekar i kanalerna här i Venedig.

- Ja, jag kunde inte komma till USA så Lasse sa att jag skulle komma till Venedig och hans filminspelning i stället. Sedan kom han på att jag kunde få en liten roll på samma gång, säger Tommy Körberg och tittar lite oroligt på gondoljärerna som trixar fram de smäckra farkosterna i kanalen.

- Jag bävade, jag trodde att jag skulle vara gondoljär och sjunga samtidigt som jag stod och styrde. Men som tur var är jag trubadur och kan sitta och sjunga.

Sjunger live i filmen

Tommy Körberg har själv valt ut sången. Det är en gammal napolitansk kärleksvisa som dryper av smärta. Sången har fått nytt arrangemang och en engelsk text av Björn Ulvaeus.

- Jag har krävt att få sjunga live under inspelningen. Jag vill att det ska låta så autentiskt som möjligt och att ljudet ska eka i kanalerna.

Den svenska artisten ska spela in sin scen under morgondagen. Casanova kommer åkande i en gondol och möter ett par i en annan gondol som Körberg sitter och sjunger för.

- Han kommer att bli helt förkrossad av den smäktande kärlekssången, säger Tommy Körberg och skrattar.

Ingen Hollywood-lön

För sin insats väntar han sig dock ingen ny Hollywoodkarriär eller skyhöga gager. Lyxhotell, god mat och samvaro med guddottern några dagar är betalning nog.

- Ja, det är för Toras skull jag är här. Hon har börjat sjunga så jag har lovat att lyssna på henne. Dessutom ska hon få massor av presenter, man måste göra sin plikt som gudfar.

Tommy Körberg och Lasse Hallström känner varandra sedan många år tillbaka och de ska också försöka umgås så mycket som möjligt.

- Vi bodde ihop som ungkarlar för 25 år sedan och har hållit kontakten.

Värmen hettar kring Markusplatsen och den 1700-talskostym Tommy Körberg ska ha på sig lär inte ge någon svalka.

- Men hade de tvingat på mig en sådan där löjlig randig tröja, då hade jag sagt "no way".

Karin Lindstedt