Nicole Kidman vill återvända till Trollhättan

Stjärnan planerar en ny film med Lars von Trier

FILM

VENEDIG

"Dogville" gav mersmak.

Hollywoodstjärnan Nicole Kidman planerar just nu ett nytt samarbete med Lars von Trier.

- Jag kommer snart tillbaks till Sverige, säger hon.

Det var kallt, snöigt och oglamoröst. Ändå längtar en av världens hetaste skådespelerskor tillbaks till Sverige och Trollhättan.

När Aftonbladet träffade Nicole Kidman i Venedig igår avslöjade hon att ett nytt samarbete med Lars von Trier är på gång.

Foto: AP
Nicole Kidman.

- Ja, vi ska jobba ihop igen. Vi har inte bestämt exakt vilket projekt vi ska göra men jag kommer definitivt tillbaks till Sverige.

Hoppade av

Att hon hoppade av uppföljaren "Manderlay" berodde inte på samarbetsproblem, hävdar hon.

- Nej, det passade helt enkelt inte in i mitt liv just då. Jag kunde inte lämna mina två barn och göra det där projektet. Jag väljer faktiskt livet framför karriären.

Många roller

Ändå avlöser rollerna varandra. Bara det senaste året i "Dogville", "Cold mountain", "The human stain", "Stepford wifes" och nya filmen "Birth" som hon kommit till Venedig för att lansera.

- Jo, det kan verka så men jag har nyligen haft en lång ledighet då jag åkte tillbaks till Australien. Jag badar i havet, lagar mat och gör enkla saker. Min familj och det livet är en väldigt stor del av mitt liv.

Vill du gifta om dig?

- Ja, det är klart att jag skulle vilja gifta mig igen. Men bara om det varar för alltid. Därför måste jag ju vara väldigt noggrann när jag väljer en man, säger hon och ler.

Att hon kopplas samman med olika män i skvallerpressen tar hon numer med ro.

"Bra att bli äldre"

- Skvallret kommer och går i perioder. Det är en fördel att bli äldre för du orkar helt enkelt inte bry dig. Det finns ingen poäng i att vara vaken hela nätterna och oroa sig när det händer så mycket saker i världen som är av enormt mycket större betydelse.

Anorexi

Förutom kärleksrelationer har det också spekulerats i att stjärnan skulle lida av anorexi och benskörhet. Det avfärdar dock Nicole Kidman med en knyck på nacken så att de röda korkskruvslockarna hoppar på huvudet.

- Haha, ja, det är ju inte så mycket som händer i mitt kärleksliv för tillfället så något måste de ju ha att skriva om.

Karin Lindstedt