Hon stod inte ut med Moodysson

Gick ut från bion innan filmen slutat

1 av 3 | Foto: MATS STRAND
"den var för äcklig" Janne Rösvik från Norge klarade inte av att sitta kvar i biosalongen. - Jag har sett två bra filmer av Moodysson förut, men den här hade vi inte hört någonting om. Ingenting jag ser frivilligt, säger hon.
FILM

Det har pratats om spyor, urin och porr.

Och Lukas Moodyssons "Ett hål i mitt hjärta" är för chockartad för alla att klara av.

- Jag kunde inte se klart filmen. Den var för äcklig, säger Janne Rösvik från Norge som lämnade biografen efter en halvtimme.

Reklamaffischen för "Ett hål i mitt hjärta" varnar känsliga personer och filmen barnförbjöds av den svenska filmcensuren för dess sex- och våldsscener.

Det lade inte Janne Rösvik från Norge och hennes väninna märke till. Efter en halvtimme flydde de biosalongen.

Tar upp porr

- Vi hade inte hört någonting om filmen innan men vi hade sett två bra filmer av Moodysson förut, "Tillsammans" och "Fucking Åmål". Men den här filmen var verkligen äcklig. Ingenting jag ser på frivilligt, säger Janne Rösvik, 41.

- Vi kanske är känsligare i Norge men jag förstår inte hur man kan sitta kvar och se den här frivilligt.

Lukas Moodysson har själv kallat "Ett hål i mitt hjärta" som hade premiär i fredags för en blandning mellan "Big Brother" och och medeltidsmålaren Hieronymus Bosch, men med lite snällhet och omtanke. Den tar upp ämnen som pornografi och förnedring i en värld skapad av män.

Lämnade salongen

Men scener där Goran Marjanovics rollkaraktär kräks i munnen på Sanna Brådings rollfigur och senare tvingar henne att dricka ett glas med urin har fått publik att må illa. Då filmen hade premiär i Toronto lämnade delar av publiken salongen.

- Vi lever i en värld där det händer fruktansvärda saker som folk blundar för. Det är bra om publiken mår illa. Det är ett psykopatdrag att gå omkring i den här världen och bara vara glad och nöjd, har Lukas Moodysson sagt om filmen.

I rollerna syns bland andra Sanna Bråding och Thorsten Flinck.

Linda Hjertén