Söt kärlekshistoria

”Wimbledon” ska ses för skådespelar- insatserna

Foto: uip
Kärlek i tennismiljö.
FILM

Bolaget Working titel har kokat ihop ett framgångsrecept som sällan slår fel.

Kung av brittisk rom-com ligger de bakom succéer som ”Fyra bröllop och en begravning”, ”Notting Hill” och ”Bridget Jones”. Och nu kommer en ny film bakad på ingredienserna välartad brittisk man med charm möter käck amerikansk kvinna. ”Wimbledon” lever kanske inte riktigt upp till förväntningarna. Framför allt därför att den annars så klockrena humorn i Working titels filmer inte riktigt lyfter här.

Men filmen är ändå en söt kärlekssaga att värma sig med i höstrusket. Historien kretsar kring tennisspelaren Peter Colt ( Paul Bettany) vars karriär sjunger på sista versen och som nu tänker ta farväl av tennisen med en sista Wimbledon-tu nering. Där möter han det amerikanska tennisesset Lizzie ( Kirsten Dunst) och en romans spirar mellan gamen. Filmens riktiga ess är dock Paul Bettany. Stjärnan från ”Dogville” och ”Master and commander” är som klippt och skuren för den romantiska komedin. Rolig, dödligt charmig, förvirrad, hängiven, han spelar ut alla känslolägen med exakt timing. Och så snyggt han slänger sig på tennisbanan sen!

Svårare har Kirsten Dunst det. Hennes Lizzie blir mest platt och kall. Nej, ”Wimbledon” ska definitivt ses för den brittiska skådespelarensemblens skull!

Wimbledon

Karin Lindstedt