Comeback i ny filmroll

Josefin Nilsson blir filmstjärna på nytt

1 av 3 | Foto: MATTIAS CARLSSON, SARA RINGSTRÖM
framför kameran igen Josefin Nilsson ska spela mot Jakob Eklund i Malle Jensens "Gotland". Inspelningen börjar i sommar. På Gotland.
FILM

HOLLYWOOD

Josefin Nilsson gör filmcomeback.

Redan i sommar väntas den 36-åriga sångerskan ställa sig framför kameran igen.

På Gotland.

Motspelare blir Jacob Eklund.

För regin svarar den Los Angeles-baserade göteborgskan Malle Jensen.

Hon har jobbat som assistent åt Antonio Banderas i LA och har i flera år försökt få till en filmatisering av dramakomedin "Gotland".

Banderas stöttar

Nu ser det ut att lyckas.

Tidigare har projektet stupat på brist på pengar, trots att Banderas lovat att stötta det. Men i vår har finansieringen till stor del fallit på plats och enligt uppgifter till Aftonbladet tas det avgörande beslutet i veckan.

Filmkanaler på Gotland är involverade och redo att bistå produktionen.

Som skådespelerska slog Josefin Nilsson igenom i "Adam & Eva" 1997. Men bortsett från "Det blir aldrig som man tänkt sig" har hon de senaste åren i stort sett hållit sig borta från vita duken.

-Jag har tackat nej till många roller i väntan på den rätta. Och det här känns riktigt bra särskilt efter som det är Malles första film och hon brinner så, har Josefin Nilsson sagt i en tidigare intervju.

Eklund i huvudroll

Filmen bygger på en idé av Malle Jensen och kretsar kring en splittrad familj som förs samman genom två syskons olika livsöden.

För bara några dagar sedan ska Malle Jensen ha varit i kontakt med Jacob Eklund, som ska spela den manliga huvudrollen.

Han var med i diskussionerna redan 2001 - 2002, då "Gotland" var aktuell första gången.

-Jag har sagt ja därför att det är ett väldigt bra manus och ett intressant projekt. Och Gotland har ju också fantastiskt fina filmmiljöer att erbjuda, sa han då.

"Mitt livs dröm"

Aftonbladet har sökt Malle Jensen för en kommentar. Hon har låtit meddela att hon befinner sig på resa. Tidigare har hon dock sagt om filmprojektet "Gotland".

-Det är mitt livs dröm som går i uppfyllelse.

Magnus Sundholm