”Jag har inte tid för relationer”

Lysande stjärnskottet Scarlett ­Johansson satsar allt på filmen – och den nya modellkarriären

FILM

VENEDIG.

Hetast i Hollywood.

Men filmbranschens största älskling Scarlett Johansson har det tufft på kärleksfronten.

– Bara skalliga gubbar stöter på mig, säger hon.

Foto: AP
namnet på allas läppar Scarlett Johansson är bara 20 år men jämförs redan med ­ikoner som Meryl Streep.

Okej, hon har aldrig varit en ful ankunge. Men som över en natt förvandlades barnstjärnan till en svan.

Från att ha varit ett lovande stjärnskott i allt från ”Mannen som kunde tala med hästar” till ”Ghost world” sa det crash boom bang och Sofia Coppolas lågmälda Tokyodrama ”Lost in translation” gjorde Scarlett Johansson till nummer ett.

Plötsligt snackar alla om den där rösten, de där läpparna och framför allt; den där talangen som gör att hon redan jämförs med ikoner som Meryl Streep.

En arbetsnarkoman

Nu har Scarlett Johansson spelat in sex nya filmer på 18 månader. Men trots att hon kallar sig själv arbetsnarkoman och är rädd för att gå in i väggen ser den unga stjärnan oförskämt fräsch och utvilad ut när Aftonbladet får ett exklusivt snack med henne under Venedigs filmfestival.

Vad tycker du om att vara en sexsymbol?

–Jag vet inte. Jag tycker att sex appeal är något som man bara utstrålar. Men jag tänker inte på mig själv som sexig, såvida jag inte försöker förföra någon förstås. Men det är klart att det är smickrande, jag är hellre sexig än tvärtom.

Gillar du att vara singel?

– Jag har varit så upptagen och då är det skönt att slippa band. Men samtidigt är det härligt när man träffar någon så jag är absolut öppen för det. Fast det är svårt eftersom jag jobbar hela tiden och då hinner man inte tillbringa tillräckligt med tid med någon för att utveckla en relation.

Du har kopplats ihop med sex–sju olika killar de senaste månaderna. Stämmer det?

– Nej, jag har läst mycket som inte är sant. Det står att jag varit med killar som jag aldrig har träffat. Men jag väljer att inte kommentera det där, jag vill behålla privatlivet för mig själv.

Är det sant att du föredrar äldre män?

– Åh, nej, det är så hemskt. Någon gång har jag sagt i en intervju att män är bäst när de passerat 30 och det har jag fått äta upp. Nu vågar inga unga killar ragga på mig längre. Allvarligt talat är det bara flintskalliga gubbar med ölmage som stöter. Men unga män är mer än välkomna att försöka!

Din karriär började när du var åtta. Tycker du att du missat att få vara barn och tonåring?

– Nej, jag hade alltid chansen att göra vad jag ville. Min barndom var full av saker som jag älskade men också ett normalt liv. Jag har tre syskon, bodde i New York och gick i vanlig skola. Men wow, i den åldern fick jag göra saker som folk inte har chans till under ett helt liv.

Jobbar som modell

Och nu har du modellkontrakt också.

– Ja, jag blev smickrad när Calvin Klein ville ha mig. Okej, hoppas de har en bra sminkör, tänkte jag. Men det gäller att vara smart med sådant. Du måste dra en gräns innan du blir överexponerad.

Känner du press att du måste se snygg ut hela tiden?

– Nej, jag känner inte att jag måste göra något alls. Jag gillar att klä upp mig och vara fin eftersom jag är tjej. Det är kul när folk fixar ditt hår och make-up och jag är superintresserad av kläder.

De påstådda romanserna

Skandalerna det snackats om

Filmer på meritlistan

Här kan du se Scarlett i framtiden

Karin Lindstedt