Ny film för succéduon

Producent: Så har ni aldrig sett Persbrandt

1 av 2 | Foto: OLOF ELFVERSON
gör en tredje film Mikael Persbrandt och dansken Simon Staho planerar ännu en film efter succén "Dag och natt" och "Bang bang orangutang", som har premiär i höst.
FILM

Trilogin är ett faktum.

Aftonbladet kan i dag avslöja att Mikael Persbrandt även kommer att medverka i dansken Simon Stahos film "Black jack pussycat".

- Ni kommer aldrig att ha sett honom på det sättet förr, säger Jonas Frederiksen, filmens producent.

De gjorde succé ihop med filmen ”Dag och natt” och i höst har deras nästa samarbete ”Bang bang orangutang” premiär – men det blir mer. En ny film av Simon Staho med Mikael Persbrandt planeras med inspelningsstart 2006.

Tre individuella filmer

–Den är på manuskriptstadiet ännu och Simon har Mikael Persbrandt i tankarna, säger producenten Jonas Frederiksen.

Men enligt Mikael Persbrandts agent är det redan klart att han ska vara med i filmen.

–Det kommer han att vara också. Jag ville inte bara säga det på det sättet eftersom det fortfarande är väldigt tidigt i processen. Men han kommer absolut att vara med, säger Jonas Frederiksen.

Det verkar åtminstone vara enorma skillnader mellan ”Dag och natt” och ”Bang bang orangutang” – kan man ändå kalla de tre filmerna för en trilogi?

–Ja, Simon tycker att det är en utmaning att visa att man kan använda en skådespelare som Mikael Persbrandt i så vitt skilda roller. Det är en del av trilogitanken. Historiemässigt så hänger inte filmerna ihop utan de är tre helt individuella filmer.

Så ”Black jack pussycat” kommer vara väldigt olik både ”Dag och natt” och Bang bang orangutang”?

–Det kan man vara helt säker på. Ni kommer aldrig att ha sett Persbrandt på det sättet förr.

Pontus Hammarlund,Linda Hjertén