"Tack - jag är stolt över de här priserna"

I går fick Bill Murray Aftonbladets Filmstjärnan

1 av 2 | Foto: JAN-OLOV ANDERSSON
"svenskarna gillar mig" Bill Murray blev glatt överraskad när han fick två uppsättningar av Aftonbladets Filmstjärnan för "Lost in translation". - Det tyder på att era läsare har god smak, säger han.
FILM

CANNES

Lite försenat.

Men nu har Bill Murray, 54, tagit emot Filmstjärnan.

Aftonbladets läsare utsåg "Lost in translation" till fjolårets bästa film.

Och Bill Murray till bästa skådis.

– Ha! De här priserna är jag stolt över att ha fått, det är för att svenska folket verkligen gillar mig, säger han och retar skämtsamt pr– människor och andra journalister som undrar vad han håller i för utmärkelser.

Bill Murray är i Cannes för att han har huvudrollen i Jim Jarmuschs "Broken flowers", om en lite sorgsen man som åker runt i USA och hälsar på de kvinnor han haft förhållanden med.

Rollen är inte helt olik den i "Lost in Translation". De flesta här på festivalen älskar filmen. Den kan mycket väl vinna något av de finaste priserna.

Slänger alla brev

Att Aftonbladets läsare tyckte så mycket om hans förra film gör honom glad.

Samtidigt erkänner han att han har ett väldigt kluvet förhållande till sina beundrare.

– Att era läsare röstade på filmen och mig tyder på god smak, för det är en film jag är otroligt stolt över.

– Men en del låtsas ju bara vara fans, sedan säljer de autograferna på internet för dyra pengar. Så jag har tagit ett beslut: jag läser aldrig beundrarbrev, utan slänger allihop. Men ett sådant här pris, när så många har röstat, det blir jag förstås glad för.

cannes