Musiken bättre än filmen

”Elizabethtown” är kul ibland men helheten är för rörig

FILM

”Elizabethtown”

Amerikansk ROMANTISK KOMEDI av Cameron Crowe, med bland andra Orlando Bloom, Kirsten Dunst, Susan Sarandon, Bruce McGill och Alec Baldwin.

Cameron Crowe, som gjorde ”Almost famous” och ”Jerry Maguire”, är väldigt duktig på att välja musik till sina filmscener. Som gammal rockjournalist är han expert på udda sånger som perfekt förstärker känslan på bioduken.

Den här gången är musiken bättre än filmen. Han har inte lyckats skriva ihop en intrig som matchar sångerna. Det finns enskilda scener som är kul och fyndiga, men helheten är för rörig. Och när filmen väl känns färdig börjar den om.

Orlando Bloom spelar en uppfinnare vars senaste sko blir en flopp. Hela företaget hotas, han funderar på självmord men måste åka till en småstad i Kentucky för att begrava sin far. Där träffar han charmiga landsortstyper samt den käckt kufiga flygvärdinnan Kirsten Dunst.

Han funderar över sitt och pappans liv medan Tom Petty, Elton John eller Ryan Adams sjunger. Svaga gnistor mellan huvudpersonerna. Musiken spelar vidare.

Jens Peterson