Milli Vanilli blir film

Universal filmar skandalduons karriär

Foto: ap
tummen upp trots allt Milli Vanilli fick inte behålla sina Grammy-priser. Dock gör skandalen på 80-talet att deras korta karriär blir film.
FILM

Många minns kanske skandalen 1989 som gjorde att Milli Vanilli fråntogs sin Grammy.

Nu blir den kultförklarade 80-talsgruppens korta karriär film.

Fabrice Morvan och Rob Pilatus skapade minst sagt musikhistoria under 80-talet.

Den tyska kultduon Milli Vanilli sålde visserligen många skivor; 11 miljoner album och 30 miljoner singlar under sin korta karriär, men det var ändå Grammy-skandalen som gruppen fick mest uppmärksamhet för.

I samma sällskap som Cash och Ray

Nu sluter de sig till musikaliska storheter som Johnny Cash och Ray Charles, då deras musikaliska karriär blir film.

Amerikanska Daily Variety rapporterar nämligen i dag att rättigheterna till projektet har köpts av filmjätten Universal Pictures.

Gruppen Milli Vanilli slog igenom under slutet av 1980-talet och fick stora framgångar med låtar som Girl You Know It's True, Baby Don't Forget My Number och Blame It On the Rain.

Fråntogs Grammy

Duon belönades 1989 med en Grammy för albumet All or nothing, men fråntogs snart densamma efter att det uppdagats att de båda tyskarna själva inte stått för sången på skivan.

Efter skandalen återhämtade sig aldrig Milli Vanilli riktigt och gruppen splittrades i början av 90-talet.

1998 hittades Rob Pilatus död på ett hotellrum i Tyskland, efter att ha tagit en överdos kokain.

”Största skämtet i popindustrin”

Manuset till filmen kommer att skrivas av Jeff Nathanson, som tidigare också skrivit manus till Leonardo DiCaprios succéfilm ”Catch me if you can”.

– Lögner och bedrägerier har alltid fascinerat mig och i det här fallet har vi ju två killar som lyckades med att sälja 30 miljoner singlar och sen bli det största skämtet i hela popindustrin, säger Nathanson till Daily Variety.

Läs även:

Elin Bohman

ARTIKELN HANDLAR OM