”Sex and ...” vilken city?

New York och London i krig om filmpremiären

Foto: AP
Gänget Kim Cattrall, Sara Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristin Davis kommer att dyka upp på premiären i London.
FILM

LONDON. Snittarna och skumpan får vänta.

Inför världspremiären av filmen ”Sex and the city” är det pajkastning som gäller.

Mr Big, alias Chris Noth.

USA mot England, New York mot London, New York Daily news mot brittiska Daily star.

Metropolerna har förklarat öppet krig i spalterna inför en av årets stora filmpremiärer.

Anledningen: ”Sex and the city: The movie” utspelas, precis som den omåttligt populära tv-serien, i New York. Det hindrar inte att världspremiären äger rum i London den 12 maj.

London är först

Det har fått äppel- och köttpajer att vina över Atlanten.

Medan Daily star gottar sig i det faktum att den brittiska huvudstaden är först, slår New York Daily news tillbaka med att USA-premiären blir överlägset störst.

Att det skiljer 15 dagar mellan visningarna på Leicester square och Radio city music hall får inte jänkarna att se sig besegrade.

”Är Carrie Bradshaw (huvudrollsinnehavaren Sarah Jessica Parker) otrogen mot New York?”, frågar sig New York Daily news för att själv ge svaret:

– Absofrickinlutely not!

Mr Big kommer inte

Tidningen konstaterar, inte utan skadeglädje, att flera tunga namn inte medverkar under världspremiären. Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon och Kristin Davis kommer visserligen till London, men inte Chris Noth, som spelar Mr Big, och Jennifer Hudson.

– London blir mycket mindre. Vi planerar för att den stora premiären ska äga rum i New York. Alla vet att New York City är den femte karaktären, säger en talesman för filmbolaget New Line till New York Daily news.