”Sex and the city” får uppföljare

Död på tv – men håvar in storslantar på bio

Foto: Foto: AP
Jodå, SJP och de andra kommer tillbaka. Det står klart sedan "Sex and the city"-filmen spelade in över 300 miljoner kronor i helgen.
FILM

HOLLYWOOD. ”Sex and the city” är död på tv. Men på bio fortsätter serien. Efter premiärhelgens klirr i kassan gör filmbolaget klartecken för en uppföljare.

Foto: AP

Den gamla sanningen ”sex säljer” är fortfarande ett i alla högsta grad gångbart uttryck. Säkert om ”sex” följs av ”and the city”.

Tv-serien som tog världen med storm för tio år sedan slutade visserligen sändas 2004, men på bio är Sarah Jessica Parker och hennes väninnor still going strong.

Slog "Indiana Jones"

– Det är den enda kvinnliga film som skapat hysteri. ”Sex and the city” är ett fenomen, säger en av Warners chefer till Deadlinehollywood.

Bara i USA spelade filmen i helgen in 334 miljoner kronor – att jämföra med vårens stora filmsnackis "Indiana Jones och kristalldödskallens rike" som till slut landade på 280 miljoner kronor.

Blockbuster för kvinnor

”Sex and the city”-filmen hade den bästa debuten någonsin för en vuxenkomedi och ligger på femte plats på listan över barnförbjudna filmer någonsin, strax efter ”The Matrix Reloaded”, ”The Passion of the Christ”, ”300” och ”Hannibal” enligt uppgifter från AP.

– Det här är en blockbuster för kvinnor. Det här är för kvinnor vad ”Indiana Jones” och ”Star Wars” var för män, säger Paul Dergarabedian, chef för box office-företaget Media By Numbers.