”Matrix”-skaparnas nya film en megaflopp

Men leksakerna kan rädda Warner

Påkostad flopp ”Matrix”-skaparna bröderna Andy och Larry Wachowskis nya film ”Speed Racer” kostade 700 miljoner kronor att producera. Efter megafloppen på bio hoppas Warner att leksaksförsäljningen ska rädda projektet.
FILM

”Speed Racer” skulle bli Wachowski-brödernas nya megasuccé efter framgångarna med Matrix.

I stället blev den en megaflopp.

700 miljoner kronor. Så mycket kostade bröderna Andy och Larry Wachowskis ”Speed Racer” att producera.

Och den var tänkt att bli vårens heta box office-succé med intäkter långt över produktionskostnaderna – men efter premiärhelgen i USA i maj hade den bara dragit in cirka 110 miljoner kronor.

”Vi är besvikna”

– Vi är självklart väldigt besvikna. Mors dag-helgen har alltid varit en stark helg för ungdomsfilmer och vi hoppades att vi skulle kunna vända de dåliga siffrorna på söndagen. Det hände inte, tyvärr..., sade Dan Fellman, chef på filmbolaget Warner, till Hollywood reporter efter öppningshelgen.

Men ”Speed Racer”-projektet kan fortfarande gå med vinst, trots filmens knackiga start.

Hoppas på leksakerna

”Speed Racer” skulle nämligen kunna bli årets storsäljande serie leksaker, spår experter på leksaker i tidningen Variety – och till och med sälja bättre än prylarna förknippade med tunga titlar som ”Indiana Jones” och ”Batman”.

– Det kommer att gå väldigt bra för ”Speed Racer”. Även om det hade varit till ännu större hjälp om den blivit en riktigt stor film, säger Brad Globe, produktchef på Warner, till Variety.

– Den kanske inte når upp till de nivåer den kunde ha gjort, i klass med ”Cars”, ”Jurassic Park” eller ”Spider-Man”, men som projekt kan ”Speed Racer” fortfarande bli den största försäljningsindustrin i sommar, fortsätter han.