Dödsolycka vid John Woo-film

Stuntman omkom

Foto: afp, ap
Olycksplatsen och regissören John Woo.
FILM

John Woos nya actionfilm har drabbats av ett tragiskt dödsfall.

Under en olycka på inspelningsplatsen omkom en stuntman, och ytterligare tre personer skadades.

John Woos nya film ”Chi bi” har drabbats av ett tragiskt bakslag. Under inspelningarna, som pågår i Peking, dödades en stuntman vid en olycka. Enligt nyhetsbyrån Reuters skadades ytterligare tre, en siffra som enligt nyhetsbyrån AP ökade till sex under eftermiddagen.

Olyckan ska ha inträffat när en mindre båt rammade ett krigsfartyg under inspelningen av en krigsscen. Enligt Reuters uppstod vid kollisionen en eldsflamma som reste sig 30 meter upp i luften. Elden var planerad men blev för häftig och kunde inte kontrolleras.

Ångerfulla

John Woo själv befann sig i Hong Kong vid tillfället men skyndade sig tillbaka till Peking när han blev informerad om händelsen.

– De i filmteamet är förtvivlade och ångerfulla. De försöker sitt yttersta att ordna allt till det bästa för den avlidne, hans familj och de skadade, uppgav ett uttalande från olycksplatsen, enligt AP.

Fler bakslag

Filmen har tidigare drabbats av fler motgångar i produktionen. Skådespelarna Chow Yun-Fat och Tony Leung drog sig ur filmen, men den senare valde senare att återuppta jobbet. John Woo förbjöds även att filma vid floden Yangtze.

ARTIKELN HANDLAR OM