Skarsgård filmar med Skarsgård

Skådisbröderna med i "Darling"-regissörs nya

Foto: KALLE ASSBRING, CAROLINA BYRMO
FILM

Gustaf och Alexander Skarsgård gör film ihop.

Nu förenas bröderna i Johan Klings nya film ”Puss”.

– Det känns jävligt kul, säger Gustaf Skarsgård till Aftonbladet.

”Puss” är titeln på ”Darling”-regissören Johan Klings nya film. En komedi som utspelar sig under 48 timmar på och kring en amatörteater i Stockholm.

Med bröderna Skarsgård i huvudrollerna.

– Vi har inga scener ihop, men det är roligt att Alexander är med. Och jag tycker det är jättekul att filma med Johan Kling, säger Gustaf Skarsgård, 27.

Rädd mista Alexander

Regissören själv är nöjd över att ha fått ihop bröderna.

– Det är kul som fan, ursäkta franskan. Vi provfilmade med Alexander men efter det kom ”Generation kill”, då trodde jag att allt skulle falla. Men han var fortfarande jätteintresserad, det känns fantastiskt, säger Johan Kling.

Alexander Skarsgård spelar en designintresserad Stockholms-player och Gustaf Skarsgård spelar en karaktär som beskrivs som ”hämmad indiepop-kille med dolda aggressioner”.

– Jag är en introvert, osympatisk ljustekniker. Fast vi har debatterat det där, jag tycker inte att jag kan spela osympatiskt, det är hans handlingar som är det, säger Gustaf Skarsgård.

Darlingar tillbaka

I övriga roller syns namn som Michelle Meadows, Rikard Ulfsäter och Mikael Segerström. Inspelningarna startar den 9 oktober och filmen beräknas ha premiär hösten 2009.

– Filmen har stor potential. Jag tror att den kan bli bra och känner mig peppad, säger Gustaf Skarsgård.