”The crow” återuppstår

FILM

”Blade”-regissören Stephen Norrington ska göra en remake av kultfilmen ”The crow”.

– Den kommer bli mer realistisk, säger han.

Foto: Crowvision/RTL
Brandon Lee avled under inspelningen av ”The crow” från 1994.

”Blade”-regissören Stephen Norrington ska både skriva manus till och regissera remaken till kultfilmen ”The crow” från 1994 – skådespelaren Brandon Lees sista film.

Och den kommer att bli helt annorlunda i jämförelse med Alex Proyas originalversion.

”Mer mystisk”

– Alex Proyas film var gotisk och stiliserad. Den här kommer bli mer realistisk, expressiv och mystisk, nästan dokumentärisk, säger han till Female First.

Filmen handlar om protagonisten Eric Draven, som väcks från de döda av en kråka (därav filmtiteln) och ger sig ut för att hämnas mordet på sig själv och sin flickvän. Historien bygger på en serietidning av James O'Barr.

Dog under inspelningen

Originalfilmen nådde kultstatus på grund av den incident som tog skådespelaren Brandon Lees liv: spår av en kula fanns kvar i en pistol som användes under inspelningen av en scen där Eric Draven skjuts med flera skott.

Brandon Lee, kampsportslegenden Bruce Lees son, träffades av en ”riktig” kula och avled.

Flera uppföljare

Då filmen inte var färdiginspelad när den tragiska incidenten inträffade valde man att färdigställa filmen med flera datoranimerade scener.

”The crow” från 1994 har fått flertalet fristående uppföljare, däribland ”The crow: city of angels” från 1996 med Vincent Perez i huvudrollen – och punklegendaren Iggy Pop i en biroll.