Eva – för etnisk för Hollywood

Mendes nobbas på grund av sitt ursprung

FILM

VENEDIG. Eva Mendes får kämpa hårdare för att få filmrollerna.

Hon har lyckats gå från gästspel i tv till tungviktare.

I ”Bad lieutenant” spelar hon prostituerad mot Nicolas Cage.

– De två är extremt korrupta människor med galna sexuella äventyr och de knarkar, säger Eva Mendes, 35. Men det finns ändå en oskuldsfull kärlek mellan dem.

Betydde New Orleans mycket för atmosfären?

– Det krossade hjärtat att filma där, fyra år efter Katrina. Det är en bruten stad, och jag kände mig ensam där.

Fick Crawfords roll

Hon sa ja omedelbart för att Werner Herzog regisserade. Hade gärna varit statist i en av hans filmer.

– Nyligen var jag med i ”The women” för att det var bara kvinnor. När får jag annars spela mot Annette Bening, Meg Ryan och Bette Midler? Som latinsk kvinna i Hollywood fick jag samma roll som Joan Crawford 1939.

Är din kubanska bakgrund viktig?

– Jag tänker inte på det, men filmbolagen påminner mig varenda dag. Låt oss säga att det finns en roll i en romantisk komedi för en Drew Barrymore-typ. Filmbolaget säger ”vi älskar Eva, men rollen ska inte vara etnisk”.

Började i Cityakuten

Eva Mendes startade med småroller i tv-serier som ”Cityakuten” men syntes mer i ”Training day”, ”Hitch” och ”Ghost rider”.

– Jag har studerat yrket hårt i elva år och går i klasser när jag är hemma i Los Angeles. På resor tar jag privatlektioner av min coach.

Hon har lärt sig att totalt leva för rollen under inspelningen och sedan gå vidare.

– Jag tävlade i friidrott i skolan. Jag hade en bra tränare som gav mig ett bra råd som jag haft nytta av i livet. Jag brukade vända mig om för att se de bakom, men en dag sa han till mig att sluta göra så för jag förlorade tid. Bekymra dig bara för vad som är framför dig.