Orgasmen med stort O

Katherine Heigl om den heta scenen i ”The ugly truth”

Heigl och Butler i ”The ugly truth”.
FILM

HOLLYWOOD. Inte sedan Meg Ryan i ”När Harry mötte Sally” har filmvärlden sett en liknande orgasm på vita duken.

Den här gången är det Katherine Heigl som står för insatsen i Sverige-aktuella ”The ugly truth”.

– Det var min favoritscen i filmen, säger hon till Nöjesbladet.

Foto: Foto: AP
Katherine Heigl gör en Meg Ryan i ”The ugly truth”. För Nöjesbladet berättar hon om den heta orgasm-scenen. ”Det är ju en sån där scen som kan avslöja hur det är i ett specifikt ögonblick,” säger hon.

I ”När Harry...” fejkade Ryans rollfigur extasen. I ”The ugly truth” är det på riktigt för Heigls Abby – mitt under en affärsmiddag.

– När jag läste scenen älskade jag den. Då tänkte jag nog inte på hur det skulle bli att faktiskt spela in den, berättar hon när vi träffas på en italiensk krog i Beverly Hills.

Den 30-åriga skådespelerskan kallar upplevelsen ”jobbig”.

– Särskilt obekvämt var det att spela in scenen inför massor av folk som jag kände och somliga jag inte kände alls.

Tycker det var pinsamt

Hon skrattar förläget åt minnet, som om hon fortfarande är lite generad över det.

På en följdfråga förklarar hon:

– Det är ju en sån där scen som kan avslöja hur det är i ett specifikt ögonblick. Jag är inte säker på att jag vill att världen ska veta hur jag beter mig då.

Lösningen blev en kompromiss. Det säger hon i varje fall.

– Det är väldigt överdrivet. Jag försökte göra scenen så rolig som möjligt. Men när vi började filma hade jag ingen plan hur jag skulle bete mig.

”The ugly truth”, där hon spelar mot Gerard Butler, kretsar kring en framgångsrik tv-producent vars jakt på den rätte gjort henne hopplöst ensam.

– När jag var i början av 20-årsåldern hade jag liknande problem. Precis som Abby gjorde jag en lista på vad jag sökte i en kille. Det slutade med att jag blev ihop med en man som hade allt som inte stod på listan.

– Det visar att man måste vara öppen för möjligheter.

Vill ha en ärlig man

Heigl, som i dag är sambo och enligt Radaronline just har adopterat en dotter på tio månader från Korea, längtar inte tillbaka till spelet runt dejtinglivet.

– Allt skulle säkert funka bättre om vi vore uppriktiga. Då skulle den andra personen kunna säga ja eller nej och vi skulle spara en massa tid.

Hon är ute efter samma uppriktighet i sitt förhållande.

– Jag fördrar sanningen, även om den svider. Då slipper jag gissa. För det mesta känns det ändå som om man vet om någon säger vad de menar eller säger det de tror att man vill höra.

FAKTA

Orgasmer vi minns

Meg Ryan i ”När Harry mötte Sally”: Sally ska bevisa för Harry att han inte alls kan avslöja att en tjej fejkar och drar av en fejkorgasm utan dess like mitt inne på en fullsatt restaurang.

Ben Stiller i ”Den där Mary”: Ben Stillers rollfigur bestämmer sig för att lätta på trycket på egen hand innan daten med Mary och på något sätt hamnar ejakulationen i Marys hår.

Gina Davies i ”Thelma & Louise”: Brad Pitt ger Thelma en rejäl en och det hela slutar väl inte helt lysande – Thelma & Louise ger sig ut på en brottsturné och kör till sist utför en klippa.