Han hoppar av Kidmans film

Regissören Tomas Alfredson var nervös inför inspelningen

1 av 3 | Foto: Foto: PETER VAN DEN BERG, AP
Gwyneth Paltrow och Nicole Kidman spelar i ”The Danish girl” som Tomas Alfredson skulle regissera. Men nu har svensken plötsligt lämnat projektet. ”Han har skrivit och sagt att han inte längre kommer att göra ’The Danish girl’, säger Kidman.
FILM

”The Danish girl” skulle bli Tomas Alfredsons Hollywood-debut.

Nu har den svenske regissören hoppat av Nicole Kidmans storfilm.

För Nöjesbladet har han tidigare berättat om osäkerheten över att räcka till.

Efter ”Låt den rätte komma in” haglade berömmet över regissören Tomas Alfredson, 44. En film som också öppnade upp Hollywoods dörrar på vid gavel.

Efter mycket om och men föll Alfredsons val på Nicole Kidmans projekt ”The Danish girl”. Filmen handlar om en dansk kvinna som är först i världen att göra ett könsbyte.

Nicole Kidman, 42, spelar huvudrollen. Den andra stora rollen i filmen görs av Gwyneth Paltrow, 37. Inspelningarna skulle börja i vår i Berlin.

Nu har Tomas Alfredson plötsligt hoppat av.

– Han har skrivit och sagt att han inte längre kommer att göra ”The Danish girl”. Det är mycket tråkigt, eftersom han är en mycket begåvad filmskapare, säger Nicole Kidman till TT Spektra.

Vad avhoppet beror på är oklart. Nöjesbladet har sökt Tomas Alfredson för en kommentar utan att lyckas.

”Tar bort all trygghet”

Men när Nöjesbladet träffade honom i början av oktober berättade han om sin nervositet över att börja jobba internationellt.

– Det är en ganska omvälvande sak att vara med om på gamla dar. Att jobba med folk man inte känner och på ett utländskt språk, man tar bort all trygghet, berättade han.

– Man undrar om man ska räcka till. Men när man väl tränger in i det är det ungefär likadant överallt, och ungefär samma diskussioner.

Gör le Carré-film

Tomas Alfredsons nästa stora projekt blir nu i stället filmatiseringen av deckarförfattaren John le Carrés ”Mullvaden”. Tidigare har beskedet varit att den filmen ska spelas in i början av 2010.