Så minns filmexperten Brittany Murphy

"Hon gav mig en viktig läxa att aldrig ta saker för givna"

FILM

Filmjournalisten Orvar Säfström "tvingades" träffa Brittany Murphy vid premiären av Sin City – för att få prata med Benicio Del Toro.

Men hon lärde honom en läxa för livet.

– Brittany Murphy bjöd mig på en av de största överraskningarna i min karriär.

Foto: Sanna Sjöswärd

"Som filmjournalist träffar man ofta stjärnor som lever upp till myten av dem själva. Men Brittany Murphy bjöd mig på en av de största överraskningarna i min karriär. Det var i samband med premiären för Sin City under Cannes Filmfestival.

Inte huvudpersonen

Som så ofta var man "tvungen" att intervjua även de mindre skådisarna för att få tillgång till storheter som Benicio Del Toro. Men när dagen var slut visade sig Murphy vara den mest intelligenta och intressanta personen på hela presseventet.

Jag var den sista journalisten att intervjua henne den dagen, så ingen kollega stod och väntade efter det att mina 5 minuter var slut. Istället satt vi kvar i närmare 20 minuter och pratade Bo Wideberg!

Älskade svensk film

Hon närde en stor passion för svensk film och älskade Elvira Madigan och Lust och Fägring Stor.

Jag berättade om Mannen på Taket och skrev ned titeln på en papperslapp åt henne.

Jag måste i ärlighetens namn säga att hon aldrig imponerade på mig som skådespelerska. Men som människa gav hon mig en viktig läxa i att inte ta saker för givna och aldrig döma boken efter omslaget."