Helena blir Cornelis fru

Nu börjar filmen om Cornelis Vreeswijk spelas in

Foto: Eivind Vogel-Rödin, AP, Rolf Andersson, Stefan Jerrevång
Har roller Johan Glans, Hank von Helvete, Helena af Sandeberg och David Dencik.
FILM

Hank von Helvete, Johan Glans, David Dencik, Helena af Sandeberg och Malin Crépin.

Rollistan till filmen om Cornelis Vreeswijk är spikad.

På onsdagen började inspelningen.

Sedan tidigare var det känt att Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete i norska rockgruppen Turbonegro, spelar huvudrollen i filmen ”Cornelis”.

På onsdagen började inspelningen som kommer att pågå fram till den 9 juni i Stockholm och Trollhättan.

Regissör är Amir Chamdin.

Nu är det även klart vilka som har de övriga rollerna i filmen. Malin Crépin spelar Cornelis första fru Ingalill Rehnberg medan Helena af Sandeberg spelar hans andra fru Bim Warne.

Fred Åkerström spelas av David Dencik och komikern Johan Glans axlar rollen som demonproducenten Anders Burman. Vera Vitali spelar väninnan Ann-Christin Wennerström.

– Cornelis levnadsöde både som människa och musiker är en del av vår historia men precis lika relevant för unga idag, säger producent Martina Stöhr i ett pressmeddelande.

– Amir, som tidigare varit musiker, har egna erfarenheter och en lyhördhet som är en stor tillgång för att kunna berätta den här historien, fortsätter hon.

– Cornelis berörde fler och mer än vad jag tror min generation förstår. Med sin musik men också med sitt liv. Min förhoppning är att filmen ska återskapa den känsla jag hade när jag upptäckte Cornelis för första gången, säger regissören Amir Chamdin

Filmmusiken komponeras av Cornelis son Jack Vreeswijk. Manus är skrivet av Antonia Pyk.

Premiärdatum blir den 12 november 2010.

ARTIKELN HANDLAR OM