”The Hobbit” har inte fått grönt ljus

1 av 2 | Foto: SF / NEW LINE
Ian McKellen som Gandalf.
FILM

Försenad och försenad igen. Nya datum för inspelningsstart av ”The Hobbit” har kommit hela tiden.

Nu avslöjar manusförfattaren Peter Jackson att filmen inte är försenad – den har inte ens fått grönt ljus av filmbolaget.

Spekulationerna har varit många. Fansen väntar, när sätts inspelningarna av ”The Hobbit” igång?

Skådespelarna Ian McKellen och Andy Serkis har tidigare antytt att filmen skulle börja spelas in i sommar, respektive i slutet av året.

Men Peter Jackson, som har skrivit manus och nu verkar som exekutiv producent för filmen, medger nu att ”The Hobbit” ännu inte är ett projekt som har fått grönt ljus.

– Den har egentligen inte blivit försenad eftersom vi aldrig har gått ut med ett datum. Det är ganska intressant eftersom bolaget (MGM) aldrig har gett grönt ljus för ”The Hobbit”, projektet aldrig fått ett officiellt ”kör”.

– Men intresset är så stort att folk och tidningar på eget bevåg börjar säga ”det är troligt att den börjar spelas in i maj, juni, september”. Personer hittar på sådana här saker. Och om den sedan inte filmas i juni får du storyn ”The Hobbit är försenad”. Men egentligen har startdatumet aldrig tillkännagivits, säger Jackson till Comingsoon.net, enligt Femalefirst.co.uk.

Milstolpe nådd

Dock berättar Peter Jackson att en milstolpe i arbetet har nåtts då manuset lämnades in i förra veckan.

– Vi har precis lämnat in manuset, bokstavligt talat förra veckan. Vi levererade det andra av de två manusen, ett första utkast. Så nu har bolaget båda manusen, vilket är en milstolpe.

– Om något har försenat projektet, är det vårt manusarbete, vi har skrivit så fort vi kunnat men det tog oss lång tid att få dem klara, säger Jackson.

Nu arbetas det för fullt med att budgetera projektet.

– Sedan hoppas vi att vi når en budget som bolaget (personerna) är nöjda med så att de ger filmen grönt ljus och vi kan tillkännage ett startdatum.

Jacksons förhoppning är trots allt att kunna börja inspelningarna innan årets slut.

– Jag är ganska optimistisk om att vi börjar spela in före året är slut. Jag skulle kunna tänka mig oktober, november. Men det är inget offentliggörande, säger han, enligt Femalefirst.co.uk.

Vem som ska spela Bilbo Baggins är fortfarande inte känt. Förväntningarna är att Ian Mckellen och Andy Serkis återvänder i rollerna som Gandalf och Gollum.

ARTIKELN HANDLAR OM