Vinnie Jones tillbaka på planen – på film

Vill göra nyinspelning av klassiker

1 av 2 | Foto: AP
Vinnie Jones.
FILM

Den pensionerade fotbollsspelaren och numera skådespelaren Vinnie Jones vill tillbaka till fotbollsplanen.

Han tänker nämligen spela in en ny version av den gamla krigsfotbollsfilmen ”Den sista matchen” från 1981.

”Den sista matchen” utspelar sig i Nazityskland under andra världskriget och handlar om hur en grupp allierade krigsfångar möter det tyska landslaget i fotboll, och samtidigt planerar ett flyktförsök. På rollistan fanns storheter som Michael Caine, Sylvester Stalone och Max Von Sydow men också riktiga spelare som Pelé och Bobby Moore.

Nu vill alltså Vinne Jones göra en remake på klassikern, men tänker förlägga handlingen i nutida Irak eller Afghanistan. Han har också en önskelista med fotbollsstjärnor som han vill knyta till projektet – bland andra David Beckham, Thierry Henry och Cristiano Ronaldo, skriver brittiska Loaded.

– Om Becks vill vara med får vi skriva in i filmen att fienden skadat honom, eftersom han inte skulle vara i form att filma, säger Jones och syftar på Beckhams skadade hälsena.

– Jag håller på och köper rättigheterna från filmbolaget Paramount och förhoppningsvis kommer ni kunna se den på bio i jul. Jag kommer vara med i den, och jag kommer också att vara producent för första gången, vilket är väldigt spännande, säger Jones till Loaded.