Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Film

Nu är Noomis Hollywood- debut i fara

Stjärnspäckade actiondramat har stora problem – slåss i domstol om 45 miljoner kronor

FÖRSENAT I MÅNADER Actionfilmen ”Clean out” skulle bli Noomi Rapaces stora Hollywood-debut. Men nu hotas filmprojektet. Inspelningarna är flera månader försenade och har stora ekonomiska problem. ”Det har varit en mardröm”, sa en av producenterna nyligen. FÖRSENAT I MÅNADER Actionfilmen ”Clean out” skulle bli Noomi Rapaces stora Hollywood-debut. Men nu hotas filmprojektet. Inspelningarna är flera månader försenade och har stora ekonomiska problem. ”Det har varit en mardröm”, sa en av producenterna nyligen. Foto: Gustav Mårtensson

Motspelarna har namn som Harvey Keitel och Timothy Dalton.

”Clean out” skulle bli Noomi Rapace stora Hollywood-debut.

Men nu är det osäkert om det blir någon film överhuvudtaget.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Så ska Salander säljas till USA

Se den amerikanska trailern för "Män som hatar kvinnor".

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Se hela Noomis tal här: "Tack"

Och galans drottning fastnar med klänningen...

Efter succén med ”Millennium”-trilogin och rollen som stenhårda Lisbeth Salander har filmerbjudandena haglat över Noomi Rapace, 30.

Och hon väljer sina roller med extrem noggrannhet. Nyligen blev det klart att hon gör huvudrollen i filmen ”Babycall”, som regisseras av norrmannen Pål Sletaunes.

Men det var ”Clean out” som skulle bli hennes stora Hollywood-debut. En actionhistoria med komisk touch där både italiensk och rysk maffia är några av ingredienserna. Stora roller görs av Harvey Keitel, Timothy Dalton och Elliot Gould.

”En mardröm”

Enligt tidigare uppgifter skulle danske stjärnan Mads Mikkelsen också vara klar för en av huvudrollerna i filmen.

– Det är inte klart, säger hans agent till Nöjesbladet.

Frågetecknen kring filmen är många och inspelningarna är redan försenade med flera månader.

Stora delar av filmen skulle spelas in i Iowa i USA. Men efter att chefen för Iowas statliga filmprogram blivit misstänkt för tjänstefel är finansieringen i fara.

Produktionen bakom ”Clean out” räknade med att få ut över 45 miljoner kronor från den statliga filmfonden för att man valt Iowa som inspelningsplats.

Men skandalen, där bland annat två lyxbilar köpts och nästan 13 miljoner kronor betalats ut på felaktiga grunder, har inneburit att filmfonden nu fryst finansieringen till alla film­projekt.

– Sedan dess har det varit en mardröm, sa Kevin DeWalt, en av producenterna bakom ”Clean out”, nyligen till den lokala tidningen Quad-City Times.

”Svårt hålla ihop allt”

Nu slåss filmbolaget i domstol för att få pengarna, som var den stora anledningen till att man valde att filma i Iowa. I november fick filmbolaget rätt, men efter att Iowa plötsligt ändrat reglerna för filmprogrammet är läget oförändrat.

– Det är verkligen svårt att hålla ihop allt, säger Kevin DeWalt till Quad-City Times.

Nöjesbladet har sökt Noomi Rapace för en kommentar.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet