Brad Pitt blir nya Mikael Blomkvist?

Aktuell för nya "Millennium"

Foto: AP.
Brad Pitt i den amerikanska versionen av "Millennium"? Enligt ihärdiga rykten är det just vad som är på gång. Ingenting har dock bekräftats officiellt.
FILM

Brad Pitt som Mikael Blomkvist?

Det ser ut att bli verklighet – enligt de senaste ryktena.

Superstjärnan är påtänkt för rollen i nya ”Millennium”.

Foto: LINA BOSTRÖM-EINARSSON.
Michael Nyqvist spelade Mikael Blomkvist i de svenska filmerna.

Ihärdigt internetsurr gör gällande att Carey Mulligan ska axla rollen som Lisbeth Salander i den amerikanska remaken av den första ”Millennium”-filmen. Nu har ryktenskvarnen börjat mala ytterligare – den här gången gällande den manliga huvudrollen.

Brad Pitt ska vara ”mycket trolig” för rollen som Mikael Blomkvist, skriver Digital Spy.

Som Nöjesbladet tidigare kunnat berätta har de uppgifterna även nått Stieg Larssons bror Joachim Larsson.

– Ja, jag har hört att Brad Pitts agent har visat intresse. Men filmrättigheterna är sålda till danske producenten Sören Staermose så det är honom de pratar med, sade Joachim Larsson till Nöjesbladet i fjol.

Återförenas med Fincher?

Digital Spy skriver att producenten Scott Rudin är ivrig att få projektet på fötter och skulle ryktet om Pitts medverkan visa sig stämma så innebär det att han återförenas med regissören David Fincher, som Pitt arbetat med tidigare i filmerna ”Seven” och ”Fight club”.

IndieWire skriver att såväl Johnny Depp som George Clooney också nämnts som påtänkta kandidater för rollen som Blomkvist.

Mulligan eller Stewart?

Vad Salander beträffar så har även Kristen Stewart förekommit som möjlig kandidat för rollen.

Rykten må vara just det, men klart är åtminstone att för manuset står Steven Zallian, som tidigare skrivit bland andra ”Schindlers list” och ”American gangster”.

ARTIKELN HANDLAR OM