Dolph ska spela rysk spion, igen

Svensken handplockades till komediserien ”Chuck”

Foto: Foto: STEFAN JERREVÅNG
Sökte inte rollen ”De ringde mig och var intresserade. De skulle ha en ryss. Det är säkert något som ligger kvar sen ’Rocky’-tiden”, säger Dolph Lundgren.
FILM

HOLLYWOOD. Redan innan Dolph Lundgrens Hollywoodcomeback med ”The expendables” släppts på biograferna radar han upp nya projekt.

Nöjesbladet kan avslöja att den svenske actionhjälten gör ett inhopp i säsongspremiären av komediserien ”Chuck”.

– Jag spelar rysk spion, säger han.

Dolph är inte den ende kände gästskådisen som dyker upp när komediserien drar i gång igen i höst. I samma avsnitt spelar Harry Dean Stanton bilinkrävare.

Rollen var inget som Dolph, 52, hade sökt.

– De ringde mig och var intresserade. Varför de valde just mig vet jag inte. Men det är klart. De skulle ha en ryss. Det är säkert något som ligger kvar sen ”Rocky”-tiden.

Många kändisar

Sylvester Stallone.

Dolph medger att det pånyttfödda intresset för honom också har att göra med ”The expendables” – actionfilmen där svensken har en av rollerna mot de ärrade veteranerna Sylvester Stallone, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Eric Roberts och Jason Statham.

Lanseringen i USA har precis dragit i gång.

I förrgår flankerade Dolph och Roberts filmens regissör, manusförfattare och huvudrollsinnehavare – Sylvester Stallone – på ett podium under en presskonferens i Hollywood.

– Nu ska vi resa runt och göra pr för filmen i tre till fyra veckor, säger Dolph.

”Ska regissera filmer”

Däremellan, redan nästa vecka, ska ”Chuck”, spelas in.

Sen kan det rulla på med uppföljaren till ”Universal soldier”. Den första filmen som kom 1992 gjorde Dolph till actionikon i Hollywood.

– Jag har ett par filmer på gång här som jag ska regissera. Men det är möjligt att jag skjuter på dem om ”Universal soldier” blir av som planerat. I så fall gör vi den i höst, säger han.