Norton får inte spela Hulken

”Det gör mig ledsen”

1 av 3 | Foto: ap
Får inte spela Hulken igen.
FILM

Edward Norton kommer inte att reprisera sin roll som Hulken i kommande filmen ”The Avengers”.

– Jag hoppades verkligen att det skulle bli så, säger skådespelaren.

Det var tänkt att Edward Norton skulle återkomma i rollen som doktor Bruce Banner – och hans alterego Hulken – från ”The Incredible Hulk” (2008) i den stjärnspäckade superhjältefilmen ”The Avengers”.

I söndags meddelades dock att filmbolaget Marvel Studios tagit bort ”Fight Club”-stjärnan ur rollistan.

– Norton kommer att ersättas med en skådespelare som har den kreativitet och känsla för sammarbete som våra andra talangfulla medlemmar i ensemblen har, säger Kevin Feige, produktionsansvarig, enligt Contactmusic.com.

Tackar fansen

Skådespelaren säger sig inte ha för vana att kommentera sådant som händer i filmbranschen. Men skriver nu på sin Facebook-sida att det vore oartigt att inte besvara nyheten.

– Det verkar som om jag inte kommer att kunna fortsätta spela Bruce Banner för Marvel i ”The Avengers”. Jag hoppades innerligt att det skulle bli så och bli bra för alla, men det har inte blivit som vi alla hoppades, skriver Norton enligt Contactmusic.com.

”Besvikelse för många”

– Jag vet att det är en besvikelse för många och det gör mig ledsen. Men jag är tacksam över att Marvel framförde erbjudandet och ännu mer för chansen att vara en del av Hulkens långa och förträffliga historia. Jag kan inte tacka fansen nog över entusiasmen ni gett mig. Det betyder mycket.

Norton berättar också att han alltid varit ett fan av karaktären Hulken i alla dess olika former samt att han kommer att följa honom leva vidare genom andra skådespelare.

”The Avengers” har premiär 2012.