Stjärnregissören pratar – om nya Millennium

FILM

Han är känd för att vara skygg inför pressen. Men nu stiger regissören David Fincher ut ur medieskuggan och talar om hur amerikanska ”Män som hatar kvinnor” kommer att bli.

Foto: AP
David Fincher.

David Fincher bekräftar att den amerikanska filmversionen av Stieg Larssons ”Millennium”-trilogi kommer att spelas in i Sverige.

När han av MTV får frågan om var inspelningsplatsen kommer att förläggas svarar regissören:

– Stockholm. Uppsala. Uppe i norr. Det måste du. Skulle du placera den i Seattle?

Nyligen blev det klart att James Bond-skådisen Daniel Craig kommer att spela Mikael Blomkvist. Men fortfarande har regissören inte hittat någon som ska spela Lisbeth Salander.

– Nope, säger Fincher kort till MTV.

Oklart besked

Det har ryktats om att produktionen vill hitta en okänd skådespelare för den kvinnliga huvudrollen. Men Fincher ger inget klart besked om så kommer att bli fallet, eller om en mer etablerad skådespelare får rollen.

– Yeah, blir det svårtolkade svaret på frågan.

Fincher kunde dock förneka uppgifter om att han ska spela in ”The Girl With the Dragon Tattoo” samtidigt som de två övriga filmatiseringarna av ”Millennium”-trilogin.

– Nej, några sådana planer finns inte just nu. Du måste göra en som folk vill se en fortsättning av, innan du kan göra en uppföljare, säger regissören till MTV.