Malin Crépin blir nya Annika Bengtzon

FILM

Malin Crépin är skådespelerskan som kommer att gestalta journalisten Annika Bengtzon i de nya filmatiseringarna av Liza Marklunds böcker.

Sex nya filmer kommer att göras om kriminalreportern Annika Bengtzon. Men Helena Bergström kommer inte längre gestalta författaren Liza Marklunds karaktär, det kommer i stället Malin Crépin göra.

– Det känns jätteroligt, det är skönt att slippa mörka längre, säger Crépin i TV 4:s Nyhetsmorgon där nyheten avslöjades.

Malin Crépin spelade senast den kvinnliga huvudrollen i filmen ”I skuggan av värmen”, vilken hon fick en Guldbaggenominering för.

Valde noga

Den första boken som blir film i serien är ”Nobels Testamente” och kommer att gå på bio med premiär vintern 2012. Resten av filmerna kommer att släppas direkt på DVD.

– Vi kommer att jobba i snabb takt, det blir intensivt och jätteroligt, säger Crépin.

Liza Marklund funderade länge innan hon bestämde sig för att göra nya filmatiseringar av sina böcker.

– Jag valde noga innan jag bestämde mig för nya filmatiseringar. Jag var så nöjd med de två första och vill göra dem lika bra, säger Liza Marklund.

– Jag är jätteglad att Malin vill vara Annika, tillägger hon.

Inspelningarna startar i början av 2011 och nu väntar ett intensivt researcharbete för Crépin inför rollen som Bengtzon.

– För mig är hon väldigt passionerad, driven. Väldigt upp och ner. Hon tar platsen hon vill ha. Som person är jag nog blygare än hon, säger Malin Crépin om nya rollen.

”En dynamisk film”

Just nu pågår arbetet med att tillsätta övriga skådespelare och regissörer, men klart är att ”Arn”-regissören Peter Flinth kommer att regissera den första filmen.

– ”Nobels testamente” ska vara en dynamisk film med både klassiska thrillerelement och moderna stilgrepp. Framförallt ska den vara spännande och underhållande, med en huvudperson och en handling som driver historien framåt och håller oss fastnaglade i biografsätet, säger Flinth i ett pressmeddelande.