Andy Serkis gör Gollum i ”The hobbit”

Foto: New Line Cinema
Andy Serkins kommer att spela Gollum i ”The hobbit”.
FILM

En efter en har stjärnorna från ”Sagan om ringen” skrivit på för kommande ”The hobbit”. Den senaste i raden är Andy Serkis – som gör sig beredd på att spela antagonisten Gollum i storfilmen.

Ingen som har sett ”Härskarringen”-trilogin kan väl någonsin glömma Andy Serkis väsande ”my preciousssss” som den datoranimerade Gollums röst.

Då kommer årets gladaste nyhet för alla Andy Serkis-fans som en sen julklapp på posten – skådespelaren har efter månader av spekulationer så äntligen skrivit på för kommande ”The hobbit”, som utspelar sig före händelserna i ”Härskarringen”-trilogin.

Det skriver sajten Empire Online.

Nära samarbete med Jackson

Andy Serkis har haft ett nära samarbete med regissören Peter Jackson under flera år (bland annat i filmerna ”King Kong” och ”Tintin”), så att skådespelaren skulle återvända till Midgård var egentligen bara en tidsfråga, enligt spekulationer på diverse filmforum.

Det går även rykten om att Christopher Lee kommer att återvända som Saruman och att Ian Holm kommer att spela Bilbo som åldring. Bilbo som yngling kommer att spelas av ”The office”-stjärnan Martin Freeman.

Det står även klart att Orlando Bloom återigen iklär sig rollen som Legolas – och får sju miljoner kronor för två minuters framträdande.

ARTIKELN HANDLAR OM