Kysskuppen

Här chockar Petra Mede och Cecilia Frode alla på galan

FILM

Efter bråket i ”Roast” - Petra Mede och Cecilia Frode slöt fred under Guldbaggegalan.

– Vi testade oss fram med kyssen, säger Petra Mede.

De rök ihop när de båda deltog i ”Roast” på Kanal 5 för drygt ett år sedan. Skådespelaren Cecilia Frode, 40, gick då oväntat hårt åt komikern och hennes skämt om Felix Herngrens kropp.

– Alla skrattade. Inte jag. Men vi skrattade och våndades av sorg för att denna kvinna valde att vara så låg i sitt sätt att skämta, sa Cecilia Frode i programmet.

– Oj, oj, oj Cecilia Frode. Släpp ut pinnen du har i röven. Här har vi en tjej som behöver bajsa. Laxermedel, svarade Petra Mede blixtsnabbt.

Publiken jublade

På Guldbaggegalan i går skruvade gästerna på sig när Petra Mede stannade plågsamt länge vid Frodes plats med sina skämt. Trots Frodes sura uppsyn fortsatte programledaren att håna skådespelaren. Men plötsligt reste sig Frode upp och kysste Petra Mede på munnen – till publikens stora förtjusning.

– Vi testade oss fram med kyssen, när den skulle vara. Grejen var ju att jag skulle stå där och alla skulle känna ”åh nej, varför slutar hon inte”. Vi ville att det skulle bli en effekt av det hela, säger hon.

Sedan kom nästa chock: Frode och Mede uppträdde tillsammans på scenen med en låt som handlade om deras relation.

”Vi var bra”

– Det här var väldigt självklart för oss. Båda gick i gång på idén som kom från redaktionen. Vi tycker att vi var väldigt bra. Jag tycker det i alla fall, säger Petra Mede efter galan.

Efter bråket och de hårda orden i ”Roast” har Petra Mede och Cecilia Frode blivit vänner.

– Jag älskar människor som är begåvade och går sina egna vägar. Jag skulle faktiskt väldigt gärna vilja jobba mer med Cecilia, säger Petra Mede.

Umgås ni privat?

– Det kanske vi börjar göra nu.

Nöjesbladet har förgäves sökt Cecilia Frode.

Mer om Guldbaggen efter

ARTIKELN HANDLAR OM