Stoppad från Oscarsgalan

Mikael Persbrandt blev utan när Susanne Bier delade ut biljetter

FILM

Mikael Persbrandts film ”Hämnden” vann en Oscar.

Men stjärnan fick inte åka till Los Angeles.

–?Det fanns ingen biljett, säger Peter Jansson, Persbrandts agent till TT Spektra.

I söndags natt syntes Mikael Persbrandts ansikte på Oscarsgalan – men bara i filmklippet bland de nominerade i kategorin ”Bästa utländska film”.

Skådespelaren själv tvingades stanna kvar i Sverige.

”Hämnden” vann en Oscar men Mikael Persbrandt, som spelar huvudrollen, fick inte fira med regissören Susanne Bier i Los Angeles. Hon lät inte Persbrandt få en av galabiljetterna.

”De är snåla”

– Vi var alltså inte på Oscarsgalan i natt. Och det var ju trist, älsklingen gick ju och vann. Hade verkligen varit en once in a lifetime-pryl.

Anledningen: inga biljetter. De är snåla med biljetterna over there. ”Hämndens” entourage fick fem biljetter. Inga skådespelare fick således haka på, skriver Persbrandts flickvän Sanna Lundell på sin blogg.

Senast i slutet av januari såg Mikael Persbrandt fram emot att gå på Oscarsgalan och hade hittat en lucka i sitt späckade schema.

– Jag är mycket glad över att Susannes film har blivit både Oscarsnominerad och Golden Globe-belönad. Det är första gången som jag medverkar i en Oscarsnominerad film och det gör mig både lycklig och stolt. Jag hoppas kunna närvara vid utdelningen, sa han till TT Spektra.

Gjorde allt

Men någon lösning på biljettproblemet gick inte att hitta.

– Vi gjorde verkligen vårt yttersta för att Mikael skulle kunna närvara

i Los Angeles men detta gick tyvärr inte att ordna. Det fanns ingen biljett, säger Persbrandts agent Peter Jansson till TT Spektra.

Mikael Persbrandt är trots allt lycklig över ”Hämndens” framgångar.

– Jag gläds över detta filmpris tillsammans med team och alla medskådespelare i denna ensemblefilm, skriver Mikael Persbrandt i en skriftlig kommentar till TT Spektra.