– Aldrig mera Harry Potter

Stjärnorna har redan börjat på nya karriärer

1 av 4 | Foto: Warner Bros Pictures/AP
Kämpar mot ondskan ”Harry Potter och dödsrelikerna, del 1” är en mörk historia. Bitvis är filmen en ren skräckfilm. Och ska man tro huvudrollsinnehavaren blir det inga mer trollkarlsfajter. ”Tio år är tillräckligt med en karaktär”, säger Daniel Radcliffe till Nöjesbladet-
FILM

LONDON. De var bara barn när första filmen hade premiär.

Tio år senare är Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint äntligen färdiga med ”Harry Potter”.

– Tio år är tillräckligt med en karaktär, säger Daniel till Nöjesbladet.

I kväll är det Sverigepremiär för ”Harry Potter och dödsrelikerna, del 1”, den näst sista filmen om trollkarlen.

Den sista är redan inspelad och när Nöjesbladet som enda svenska tidning träffar stjärnorna i London står det klart att de är mer än redo att lämna rollerna som Harry, Hermione och Ron bakom sig.

Det har gått så långt att skådespelarna redan nu genomfört intervjuer inför den sista filmen, som inte går upp på bio förrän i juli 2011.

– Tio år är tillräckligt med en karaktär, säger Daniel Radcliffe, 21, med eftertryck.

Vill spela Dumbledore

Han jobbar redan med en ny film, ”Woman in black”, och är förbjuden att klippa håret till galapremiären av Harry Potter. Till våren gör han musikaldebut på Broadway i en ny uppsättning av ”Hur man lyckas i affärer utan att egentligen anstränga sig”.

Samtidigt funderar ”Harry Potter”-författaren JK Rowling på att skriva mer om trollkarlsvärlden.

– Jag ser det som högst otroligt att jag någonsin kommer spela honom igen. Men när de gör nyversioner av filmerna och erbjuder mig rollen som Dumbledore kommer jag att överväga det, säger Daniel Radcliffe om tanken på att spela in fler filmer i samma roll.

Ett klart nej

Emma Watson, 20, tvekar inte det minsta när hon svarar på samma fråga:

– Aldrig, Nej. Nej, nej. Jag känner att det skulle vara fel, utbrister hon.

Hon var bara nio år när hon fick rollen i ”Harry Potter och de vises sten”. Sedan dess har hon många gånger tvivlat över om skådespeleri är vad hon vill satsa på.

– Men när jag såg den här filmen ändrade jag mig. Jag är verkligen stolt över min rollprestation. Den har gett mig självförtroende att känna att det här är något jag borde göra, säger hon.

Redan igång

Rupert Grint, 22, som spelar rödhåriga Ron Weasley, har redan hunnit spela in ett par filmer vid sidan av ”Harry Potter”-serien. Också han tänker fortsätta inom filmindustrin och öppnar för en liten chans för att vilja fortsätta.

– Definitivt. Jag är ett stort Harry Potter-fan så kanske, är hans solklart tydliga svar.

ARTIKELN HANDLAR OM