Nu har Noomi träffat Sherlock

Första bilden från nya filmen

Foto: Stella pictures/planet photos
Sida vid sida med mästerdetektiven Noomi Rapace tillsammans med Robert Downey Jr och Jude Law i nya Sherlock Holmes-filmen. Att Noomis rollkaraktär heter Sim är känt, men vad hon har för funktion i filmen är höljt i dunkel.
FILM

LONDON. Här är första bilden på Noomi Rapace med Sherlock Holmes.

En vanlig dag på jobbet för den svenska stjärnan – sida vid sida med Robert Downey Jr och Jude Law.

Enligt envisa rykten ska Noomi Rapace, 30, spela en fransk zigenare i uppföljaren till ”Sherlock Holmes”. Men ska man döma av den här första bilden ur filmen tycks hennes karaktär vara med i, eller åtminstone ha lånat sina kläder från militären.

Superstjärnor

Inspelningen av filmen pågår för fullt i och runt omkring London. Bilder på Downey Jr som Sherlock Holmes och hans ständige följeslagare Watson, spelad av Jude Law, har redan cirkulerat. Men det här är den första bilden från själva filmen där också Noomi Rapace tar plats vid Hollywood-stjärnornas sida.

Mörka hemligheter

Filmsajten Empire skriver att hennes rollkaraktär heter Sim, men exakt vad hon har för funktion i filmen är höljt i dunkel.

Ny i den nya filmen är också Stephen Fry som spelar Sherlocks äldre bror Mycroft Holmes. Fry har regelbundet uppdaterat sin twittersida med information från inspelningarna och stämmer det han skriver så har Holmes bror en hel del mörka hemligheter, men är minst lika listig som sin privatdetektivbror.

ARTIKELN HANDLAR OM