Tackar Stellan för nya rollen

Skarsgård fixade in Colin Firth i Tomas Alfredsons nya film

1 av 3
FILM

LONDON. Colin Firth, 50, är den Oscarsnominerade britten.

Tomas Alfredson, 45, den svenske regissören bakom Killinggängets filmer.

Nu arbetar de tillsammans – tack vare Stellan Skarsgård.

Tomas Alfredson gör sin första engelskspråkiga film ”Tinker, tailor, soldier, spy” efter John Le Carrés bok ”Mullvaden. Förutom Gary Oldman, och ”Inception”-skådespelaren Tom Hardy är också Colin Firth en av filmens stjärnor. Och det kan Tomas Alfredson tacka Stellan Skarsgård, 59, för.

– Stellan är ju en av mina absolut bästa vänner och Tomas och han är också goda vänner så det var en fantastisk rekommendation, berättar Colin Firth.

”På grund av honom”

Och Alfredson behövde inte arbeta alltför hårt för att övertyga Firth om att ställa upp i spionfilmen.

– Det är på grund av honom jag gör filmen så klart. Jag har bara sett ”Låt den rätte komma in”, men det var nog. Rollen är perfekt för mig nu, en trevlig roll, som inte blir en lika stor börda som i ”The king’s speech”, säger han.

Oscarsrykten

”The king’s speech” är filmen som gjort att Oscarsryktena börjat surra kring Colin Firth igen. Den hade premiär under filmfestivalen i London och går upp på svenska biografer efter årsskiftet.

Tidigare har Colin Firth Oscarsnominerats för sin insats i dramat ”En enda man”, men också hunnit vara stilig drömman i ”Stolthet och fördom”, göra komedi ”Bridget Jones dagbok”, barnfilm i ”Nanny McPhee” och sjunga i filmversionen av ”Mamma mia!”.

Samarbetet med Alfredson innebär ytterligare en ny genre:

– Jag älskar spiongrejer och Le Carré är en fantastisk författare, berättar han.

ARTIKELN HANDLAR OM