– Jag kan slita av huvuden på film som förr

Nu ska Schwarzenegger bli actionstjärna igen

FILM

HOLLYWOOD. Arnold Schwarzenegger är redo att bli stjärna igen.

Den 63-årige före detta kroppsbyggaren vill tillbaka till actionrollerna han lämnade när han blev guvernör.

– Jag kan slita av lika många huvuden och andra kroppsdelar på film som förr, säger han.

Schwarzenegger har inte haft en filmhit sedan ”Terminator 3” 2003. Men efter att ha lämnat rampljuset för en ­politisk karriär som slutade med att bara 23 procent av ­Kaliforniens invånare tyckte att han gjorde ett bra jobb, hoppas han kunna återerövra Hollywoodtronen.

– Jag har alltid gillat att överraska folk och göra något oväntat, säger han till Los Angeles Times.

Bollar två filmer

Hur comebacken ser ut vill han inte avslöja. Men hans medarbetare viskar om att det kan bli en storroll i den koreanske regissören Kim ­Ji-woons engelskspråkiga debut ”The last stand” (om en småstadspolis som tar sig an en knarkbaron) eller Antoine Fuquas ”The tomb” (om en fängelsearkitekt som är inlåst i sin egen skapelse).

– Jag kan lätt återvända till underhållningsbranschen och göra actionfilmer med samma våld jag alltid har gjort, säger Schwarzenegger.

Med i beräkningarna finns också tänkbara fortsättningar på tidigare succéer.

– Det skulle vara ett nöje att göra uppföljare till ”Twins”, ”Dagis-snuten”, ”Rovdjuret” eller ”Terminator”.

Hollywoods analytiker tippar att Schwarzenegger står inför enorma utmaningar. De pekar på att filmbranschen är en annan värld i dag och tippar att många i Hollywoods vänsterpolitiska cirklar inte vill jobba med en republikan.

”Inte fast på högerkant”

Men Arnold vill inte kännas vid resonemanget.

– Jag har fördelen av att inte sitta fast i någon ideologisk vrå. Hollywood-folk som Tom Hanks och Steven Spielberg gillar mig eftersom jag inte sitter fast på högerkanten, säger han.