Iskylan är tillbaka – i Millennium

Här förvandlar Hollywood Stockholmsvåren till vinter

1 av 4 | Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
Stuntkvinnan.
FILM

Jodå, det snöar i maj – i alla fall i Hollywoodska ”Millennium”-produktionen. I går filmade Rooney Mara och Daniel Craig i ett konstgjort vinter-Stockholm.

På fredagen spelades scener ur filmen ”The girl with the dragon tattoo” in på Bellmansgatan och Bastugatan på Södermalm i Stockholm. Filmteamet hade sprutat konstgjord snö på gatan så att det skulle se ut som om det var vinter. Både Rooney Mara och Daniel Craig var på plats. Rooney Mara deltog i en motorcykelscen.

Stuntkvinna körde

Eftersom gatorna på olika ställen hade sprutats med vatten för att ge ett regnigt intryck fick hon inte köra motorcykeln själv. Det gjorde i stället en stuntkvinna medan Rooney Mara endast fick gå på och av motorcykeln. Hollywoodproduktionen iakttog stor försiktighet med de våta kullerstenarna. När Rooney Mara och Daniel Craig skulle gå ned för gatorna fick de hjälp av filmteamet.

Daniel Craig gav ett mycket tillknäppt intryck mellan tagningarna, men vid ett tillfälle började han skratta. När ett sällskap på trottoaren gestikulerade och skrek mot Craig med sina mobilkameror i högsta hugg kunde han inte låta bli att le, men höll ändå blicken stadigt i marken.

Middag på hotell

Vid sextiden åt filmteamet middag på Hotell Hilton vid Slussen i Stockholm.

Nöjesbladet rapporterade i höstas om tidigare inspelningar på Bellmansgatan, där huvudkaraktären Mikael Blomkvist bor i böckerna av Stieg Larsson. På senhösten avbröt det Hollywoodska filmteamet inspelningarna och åkte tillbaka till USA.

ARTIKELN HANDLAR OM