Pitts chockskämt: ”Jag slår barnen”

Superstjärnan i Cannes: Det brukar göra susen

1 av 3 | Foto: Getty
SUGEN PÅ NYA UTMANINGAR Brad Pitt och hustrun Angelina Jolie på väg in till visningen av ”The tree of life” i Cannes.
FILM

CANNES. Filmen ”The tree of life” möttes av mer burop än applåder.

Men för Brad Pitt, 47, är den en milstolpe i karriären.

– Den har förändrat mitt sätt att se på skådespeleri för alltid, säger han.

Den 67-årige regissören Terrence Malick har fått kultrykte för att han aldrig låter sig intervjuas (han nobbade gårdagens presskonferens) och för att han bara har gjort fem filmer under nästan 40 år.

Så detta var festivalens hetaste film hittills. Det blev slagsmål mellan journalister som inte kom in. Vi som gjorde det såg ett familjedrama som utspelas i 1950-talets USA. Häftiga bilder, bra skådespeleri, men flummig intrig och massor av pretentiös religiös symbolism.

– Jag vet inte om jag tänkte på det spirituella så mycket. När jag växte upp fick jag lära mig att Gud tog hand om allting, men så var det ju inte ... få mig inte att prata om det, jag har massor av åsikter, säger han.

Improviserade mycket

Framför allt tycks Brad Pitt ha blivit förtjust i arbetssättet, att man improviserade rätt mycket och fångade vad han kallar för ”lyckliga olyckor” under inspelningen.

– Det har helt förändrat min inställning till skådespeleri. Nu vill jag göra sådant jag inte gjort förut. En actionserie som ”Mission: impossible”, kanske. Och allra helst komiska roller. Jag kan ibland bli avundsjuk på både Zach Galifianakis och Jonah Hill.

”Jag slår barnen”

Det enda som oroar honom lite är att han i filmen spelar en pappa som uppfostrar barnen med stenhård disciplin.

Hur är du som pappa jämfört med pappan i filmen?

– Jag slår dem regelbundet och låter dem lämna bordet utan mat. Det brukar göra susen, säger han med gravallvarlig min.

– Nej, men när mina barn så småningom får se filmen, får man väl hoppas att de kan skilja de båda papparollerna åt.

Vad säger du om att Terrence Malick nobbar att vara här och prata om sin film?

– Han är blyg och tycker att filmen talar för sig själv.

– Eller säg så här: En snickare som byggt färdigt ett hus, behöver ju inte sedan plötsligt bli fastighetsmäklare och sälja huset också.

FAKTA

Namn: Brad Pitt. Ålder: 47. Familj: Sambon Angelina Jolie, sex barn. Bor: Lite varstans i världen. Karriär: Har sedan slutet av 1980-talet gjort ett 60-tal tv- och filmroller, bland annat ”Thelma & Louise”, ”Där floden flyter fram”, ”True romance”, ”Höstlegender”, ”Se7en”, ”Ocean’s eleven”, ”Babel”, ”Mr & mrs Smith”, ”Benjamin Buttons otroliga liv” och ”Inglourious basterds”. Aktuell: ”The tree of life” hade världspremiär i Cannes i går. Har Sverigepremiär redan den 27 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM