Jägarna kan bli tv-serie

Kjell Sundvall är sugen på uppföljare till nya filmen

Foto: Foto: ULF HÖJER
Peter Stormare och Rolf Lassgård spelar i ”Jägarna 2”, som har premiär den 17 augusti i Överkalix och 9 september i resten av landet.
FILM

Snart kommer ”Jägarna 2”.

Nu vill regissören Kjell Sundvall att filmerna fortsätter – som tv-serie.

– Jag är inte emot en sådan sak, säger han.

Foto: Foto: ULF HÖJER
Kjell Sundvall.

”Jägarna”-regissören Kjell Sundvall hade länge svårt att hitta ett tillräckligt bra manus för att göra en uppföljare till succéfilmen från 1996. I augusti har tvåan premiär och plötsligt är Sundvall intresserad av att göra en spinoff till tv.

– Det är vanligt med uppföljare. Tv-serier blir långfilmer och långfilmer blir tv-serier. Korsbefruktningen är vanligt i dag, säger Kjell Sundvall.

Jobb i Norrbotten

– Då gör man en annan historia, för jag tror inte att Rolf Lassgård ställer upp. I en tv-serie skulle man kunna berätta om ett annat norrbottniskt samhälle och ta upp dess problematik. Det skulle också ge jobb åt filmarbetarna i Norrbotten, fortsätter Sundvall.

Efter den första filmen planerade TV3 att göra en tv-serie om en liten ort i Norrland. Rolf Lassgård var inte inblandad den gången, men det var däremot Kjell Sundvall.

”Bra grej”

– Jag var inkopplad ett tag och skrev manus. Det investerades en hel del, men allt rann ut i sanden. Hur det skulle kunna bli den här gången har jag ingen aning om. Då kändes det som att det kunde ha blivit en bra grej, säger han.

Den 17 augusti har ”Jägarna 2” världspremiär i Överkalix, där den spelades in. Sverige i övrigt får vänta till den 9 september. Liksom i första filmen har Rolf Lassgårds polis Erik Bäckström huvudrollen. Den andra stora rollen har den svenska Hollywoodstjärnan Peter Stormare.

FAKTA

Det här är Kjell Sundvall

Namn: Kjell Sundvall. Ålder: 58 år. Yrke: Film- och tv-regissör. Familj: Barnen Sara, 16, och John, 14. Särbon med Sofia som har två pojkar. Bor: I Bromma. Inkomst: 330 500 kronor (taxerad förvärvsinkomst 2009). Aktuell: Precis klar med inspelningen av TV4:s komediserie ”Gustafsson 3tr”.