”Hollywood är skrämmande”

Emma Watson är livrädd för det nya livet efter ”Harry Potter”

1 av 47 | Foto: Foto: AP
levt i en bubbla Under tio år har Emma Watson levt i en ”Harry Potter”-vadderad värld. Nu får hon leta nya jobb. ”Tanken på Hollywood känns ganska överväldigande”, säger hon.
FILM

LONDON. Efter tio år med ”Harry Potter” – nu kommer skräcken.

Emma Watson, 21, bävar inför sin fortsatta karriär.

– Hollywood är skrämmande, säger hon.

Det har gått ett år sen hon avslutade inspelningen av den sista ”Harry Potter”-filmen. Kort därefter kapade hon av sitt långa hår och den korta frisyren har hon fortfarande kvar när det nu är premiär för ”Harry Potter och dödsrelikerna, del 2”.

– Det är kul, för jag känner faktiskt att jag har fått lite distans till allt nu. Men när jag såg filmen i går för första gången blev jag fullständigt överraskad. Jag hade verkligen inte förväntat mig att den skulle vara SÅ bra. Jag är lycklig över att vi fick sluta på topp, säger hon.

Paus från studierna

Nöjesbladets Torbjörn Ek har som enda svenska journalist fått en enskild intervju med stjärnan som sedan inspelningarna valt att ta ledigt från sina studier från Brown-universitetet i USA för att satsa helhjärtat på en filmkarriär.

Men efter över tio år som ”Hermione Granger”, en roll som hon fick när hon var nio år gammal, erkänner hon att hon är livrädd för fortsättningen.

– Vi gjorde ju de här filmerna här i England, i en studio som byggts för bara ”Potter”-filmerna. Vi har liksom varit vadderade, skyddade av det. Tanken på Hollywood och Los Angeles känns ganska överväldigande.

Är det läskigt?

– Ja, det är skrämmande. Det känns faktiskt så. Men du vet, det blir säkert... jag är säker på att jag kommer vänja mig vid det.

Hon låter inte särskilt övertygad när hon säger det.

290 miljoner

Men med en samlad förmögenhet på nästan 290 miljoner kronor, enligt Daily Mirrors uppgifter, har Emma Watson skaffat sig sin egen vaddering när hon nu intar Hollywood.

Som Nöjesbladet tidigare rapporterat svarade Emma under en internationell presskonferens förra veckan på en numera obligatorisk fråga kring kyssarna med sina motspelare Rupert Grint och Daniel Radcliffe.

Är du trött på alla frågor om det?

– Alltså, det är frågan som kommer i typ varje intervju så jag låter lite grann som en trasig bandspelare när jag svarar. Men det är okej, jag förstår det. Vi har ju byggt upp till det här i sju filmer så det är förståeligt att folk undrar.