Skarsgård utmanar Gibson

Alexander Skarsgård tävlar med Mel Gibson om eget vikingaepos

FILM

Cancun. Nu stiger Alexander Skarsgård ytterligare i graderna i Hollywood.

Han ska spela huvudrollen i ett drama om två svenska vikingabröder som försöker återvända till Sverige från Nordamerika.

Han ska också producera storsatsningen.

Projektet bär namnet ”The vanguard”. Filmbolaget Warner Bros köpte det utan att ens ha sett något manus.

Det räckte med att bolagets chefer tog del av idén för att de skulle öppna plånboken.

Två vikingabröder

De flesta detaljerna i handlingen är hemliga men dramat kretsar kring två vikingabröder som ger sig iväg på en resa tillbaka till Sverige efter att ha förvisats till Nordamerika.

Branschtidningen Variety rapporterar att Warner har stora planer för projektet som jämförs med Oscarsvinnarna ”Gladiator” och ”Braveheart”.

Charles Roven och Richard Suckie ska producera, tillsammans med Skarsgård.

Variety konstaterar att ”The vanguard” blir svenskens debut som producent och att det efter projekt som kommande ”Straw dogs” och ”Battleship” samt Lars von Triers ”Melancholia” visar hur han stiger i graderna.

Ny säsong

För Skarsgård innebär projektet ytterligare en vikingaroll. I USA är han just nu aktuell i den fjärde säsongen av vampyrserien ”True blood” där han spelar den odödlige vikingen Eric Northman. Han medverkar även med serien nästa vecka på en stor Hollywoodmässa.

”The vanguard” kan markera starten på en kapplöpning om Hollywoods nästa vikingaprojekt. Sedan tidigare har Mel Gibson förklarat att han arbetar med ett drama om de nordeuropeiska krigarna.