Nya ”Millennium” trots flopp i USA

Foto: Merrick Morton/Columbia Pictures
Rooney Mara fortsätter spela Lisbeth Salander i åtminstone en film till.
FILM

Amerikanska Stieg Larsson-filmatiseringen ”The girl with the dragon tattoo” har gått sämre än väntat på biograferna i USA. Filmen betraktas allmänt som en flopp av branschpressen, som spekulerar om filmbolaget ska avstå från att filma de två andra böckerna i Millennium-trilogin.

Men nu slår filmbolaget tillbaka mot ryktena. Det planeras för åtminstone en uppföljare, som det var tänkt. Det bekräftar en talesperson för filmbolaget Sony för nöjestidningen Entertainment Weekly.

”The girl with the dragon tattoo” har för det mesta fått bra kritik, men hittills spelat in 60 miljoner dollar i Nordamerika vilket anses vara sämre än väntat. Filmen har haft svårt att hävda sig i konkurrensen mot storfilmer som nya ”Mission impossible - Ghost protocol”, ”Sherlock Holmes - A game of shadows” och Steven Spielbergs nya krigsdrama ”War horse”.

Regissören David Fincher har ännu inte bestämt sig för om han vill filma uppföljaren, medan stjärnorna Daniel Craig och Rooney Mara är kontrakterade för två filmer till.

TT Spektra