Streep slår tillbaka mot Cameron – efter kritiken

”Men han då?”

Foto: AP
Ordtvist Meryl Streep som förra brittiska premiärministern Margaret Thatcher i filmen "The iron lady". Den brittiske premiärministern David Cameron gillar inte att "The iron lady" fokuserar på Thatchers ålderdom och demens.
FILM

Filmstjärnan Meryl Streep har lovordats för sitt porträtt av den förra brittiska premiärministern Margaret Thatcher i filmen "The iron lady". Nu går Streep till attack mot Thatchers efterträdare och partivän David Cameron och kallar hans kritik av filmen för "olämplig", skriver Contactmusic.

– Men han då? Som säger i radio att människor ska vänta tills hon är död med att göra en film. Hur måste inte det kännas för henne? säger Meryl Streep.

I en intervju med brittisk radio i veckan tyckte Cameron att det var fel att filmen fokuserade på Thatchers ålderdom och demens, i stället för att beskriva hennes insats som Storbritanniens första kvinnliga premiärminister, även om han lade till att Streep gör en fantastisk insats.

Streep belönades nyligen med en Golden Globe-nominering för insatsen och hon ses som en av favoriterna till att kamma hem en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.