Svenska regissörer drar in storkovan i Hollywood

Foto: Foto: henry lundholm
gör succé Måns Mårlind och Björn Steins nya film ”Underworld: Awakening”, med Kate Beckinsale i huvudrollen, har redan dragit in över 64 miljoner kronor i USA under helgen.
FILM

De slet hund.

Men nu firar regissörerna Måns Mårlind och Björn Stein.

Deras ”Underworld: Awakening” förväntas dra in mest pengar under helgen i USA.

– Man är väldigt lättad, säger Måns Mårlind.

De fick chansen i Hollywood med filmen ”Shelter”.

Nu har regissörerna Måns Mårlind och Björn Steins andra film ”Underworld: Awakening” med Kate Beckinsale i huvudrollen gått upp på biodukarna

i USA. Och det börjar bra – filmen förväntas dra in mest pengar av alla under helgen och hade i går dragit in över 64 miljoner kronor i USA, en siffra som ingen kunde slå.

– Det är så skönt! Så kul! Det känns fantastiskt. Det har varit 13 månader av gigantiskt hårt arbete och slit och mycket krigande. De här öppningshelgerna är så viktiga i USA, säger Måns Mårlind till Nöjesbladet.

”Det är en hård stad”

Att filmen är ordentligt lönsam är livsviktigt om man vill göra mer film i Hollywood.

– Det här är en hård stad. Om filmen går dåligt så gör du inte film här mer, då är det ”hej då”. Men gör man en film som går bra så får man göra en film till. Och därför är det ganska skönt att det funkade, nu kommer det nog bli en till, säger Måns Mårlind.

Väntar på grönt ljus

Filmen har premiär i Sverige i mars. Vad nästa projekt blir för duon är inte klart.

– Man jobbar på 20 filmer och så blir kanske en av. Vi jobbar på en massa grejer, egna projekt som vi skrivit och allt från stora grejer till små personliga. Men vi har inget grönt ljus på någonting än, så vi vet inte riktigt vad vi ska göra just nu, säger Måns Mårlind.

ARTIKELN HANDLAR OM