”Jag träffar inte Potter-skådisarna”

Radcliffe i sin första vuxenfilm

Foto: Foto: AP
KOLLEGOR I TIO ÅR Daniel Radcliffe umgås inte med sina ”Harry Potter”-kollegor Emma Watson och Rupert Grint (nästa bild).
FILM

LONDON. De är Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger för miljoner fans över hela världen.

Men nu erkänner Daniel Radcliffe, 22, att han knappt har kontakt med sina före detta kollegor.

– Sanningen är att vi inte umgås. Inte ens under de tio åren hängde vi med varann hela tiden, säger han till Nöjesbladet.

Emma Watson och Rupert Grint.

Sen ”Harry Potter” har Daniel Radcliffe hunnit göra succé på Broadway i musikalen ”How to succeed in business without really trying”. Nu är han tillbaka på vita duken igen i spökhistorien ”Woman in black”, hans första roll som vuxen.

”Skadar fansens bild”

Men för miljoner fans är han så klart fortfarande rollfiguren som han spelat i tio år i åtta filmer. Och en självklar del av trion Harry, Ron och Hermione.

– Det skadar nog fansens bild av oss som en trio, men sanningen är att vi inte umgås, säger Daniel Radcliffe när Nöjesbladet träffar honom i London.

Men inte nog med det. Fansens bild av de tre bästa vännerna lär få ytterligare en törn när Radcliffe för Nöjesbladet erkänner att de inte umgicks särskilt mycket under åren som de spelade in filmerna.

– Inte ens under de tio åren hängde vi med varann hela tiden, säger han.

– Vi var mycket goda vänner och vi arbetade tillsammans och det kommer alltid knyta oss samman. Men det betyder inte att vi är varandras bästa vänner. Vi har våra egna vänner och umgängeskretsar.

Tio år får räcka

Emma Watson hör han av ibland, men med Rupert Grint, ”Harry Potter”-filmernas Ron, blir det sällan.

– Rupert och jag ... vi sms:ar inte varann. Och vi är båda skräpiga på att svara på sms och sånt. Jag vill ändå betona att vi fortfarande är nära. Vi kommer överens, men vi finns liksom inte i varandras fickor. När vi spenderat tio år tillsammans så behöver vi inte spendera de kommande tio åren tillsammans också, säger han.

FAKTA

Namn: Daniel Jacob Radcliffe. Ålder: 22. Bor: Lägenhet i London. Bakgrund: Spelat Harry Potter i åtta filmer sedan han var 11 år gammal. Aktuell: I sin första vuxenroll i spökhistorian ”Woman in black” som har svensk biopremiär 30 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM